FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena knjiga "Učitelj učitelja" Dragutina Rosandića

ZAGREB, 7. prosinca 2010. (Hina) - U povodu 80 godina života i 60 godina rada Dragutina Rosandića, istaknutog profesora i utemeljitelja znanstvene metodike, danas je u Vijećnici zagrebačkog Filozofskog fakulteta predstavljena njegova knjiga "Učitelj učitelja" u nakladi Profil Internationala.

Rosandićeva nova knjiga svojevrstna je sinteza djelovanja zagrebačke metodičke škole, a donosi i interdisciplinarne prosudbe književnosti i jezika, istaknuto je na predstavljanju.

"Učitelj učitelja" (565 str.) namijenjena je učiteljima koji će iz nje "učiti i poučavati druge", rekao je autor i dodao da je to njegova intimna, stručna i pedagogijska biografija, te kruna njegove dugogodišnje karijere.

"Ona sumira 60 godina moga rada, a sadrži i kritike, prikaze, recenzije, osvrte, portrete te prikaze pedagogijsko-metodičkih projekata", ustvrdio je.

Jedan od recenzenata Joža Skok ističe da Rosandićeve prosudbe književnosti i jezika obilježavaju autora koji revno prati sve ono što se na tim područjima zbiva, nastojeći uvijek naći poveznicu između književnih i jezičnih predložaka i metodike koja ih kao relevantne izvore ugrađuje u svoj sustav.

Rosandić se tom knjigom potvrđuje kao kreativan metodičar koji znanstvenom radoznalošću pristupa bogatim i slojevitim književnim i jezičnim sadržajima te ih metodički oblikuje kao nove književne i jezične spoznaje, istaknuo je Skok.

O knjizi su govorile i urednica Lidija Dujić te Jasminka Salamom, Rosandićeva dugogodišnja suradnica koja se posebno osvrnula na učiteljsko zanimanje u odgoju i obrazovanju djece i mladeži.

Skup u čast profesora Rosandića pozdravili su dekan Filozofskog fakulteta Damir Boras te Mateo Žagar, predstojnik Odsjeka za kroatistiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙