FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za utorak, 7. prosinca

ZAGREB, 6. prosinca 2010. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za utorak 7. prosinca.

ZAGREB - "Vlado Gotovac - pjesnik, filozof i kritičar", naziv je skupa u povodu desete obljetnice smrti Vlade Gotovca što ga organiziraju Institut Vlado Gotovac, Zaklada liberalni centar za demokraciju i Hrvatsko društvo pisaca. Skupu će se obratiti i predsjednik Republike Ivo Josipović a o Gotovcu će govoriti, među ostalim, Božo Kovačević, Simone Gotovac, Velimir Visković, Darinko Kosor i drugi (10 sati, Matica hrvatska, Stroosmayerov trg 4).

ZAGREB - "Doba ekonomske diplomacije", naziv je knjige Jasne Plevnik i Stjepana Mesića koja će biti predstavljena u Europskom domu. Knjigu će predstaviti Ljubo Jurčić, Bogomir Kovač te dvoje autora (12 sati, Jurišićeva 1/I). Predstavljanju će nazočiti i predsjednik Republike Ivo Josipović.

ZAGREB - Saborski odbor za pravosuđe raspravit će na sjednici Prijedlog strategije reforme pravosuđa za razdoblje od 2011. do 2015. godine, Konačni prijedlog zakona o postupku oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem i imenovanje sudaca porotnika Vrhovnog suda RH (15,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

OPATIJA - U organizaciji vladinog Ureda za udruge počet će dvodnevna međunarodna konferencija "Europa za građane: prve tri godine provedbe programa u Hrvatskoj". Na skupu će biti razmotrena postignuća i primjeri dobre prakse provedbe toga programa EU u Hrvatskoj tijekom protekle tri godine (9,30 sati, hotel Milenij).

ZAGREB - Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanje predstavit će rezultate hrvatskih učenika u OECD istraživanju PISA 2009. godine. To je najveće svjetsko obrazovno istraživanje u kojemu Hrvatska sudjeluje drugi put, a hrvatski sustav se uspoređuje s ostale 64 zemlje sudionice te međunarodne procjene učeničkih postignuća. Govorit će ravnatelj Nacionalnog centra Goran Sirovatka (11 sati, Marulićev trg 18).

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar održat će konferenciju za novinare o zahtijevu guverneru HNB-a za ukidanje-zabranu devizne klauzule na kredite građanima i poduzetnicima (13 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv. Marka 6).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro: Srebrenka Parlov

popodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙