FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Renault traži subvenciju za slovenski Revoz

LJUBLJANA, 2. prosinca 2010. (Hina) - Francuski Renault, čija je tvornica Revoz u Novom Mestu zajedno s farmaceutskom tvrtkom Krka jedan od glavnih poslodavaca i izvoznika u tom dijelu Slovenije, traži od slovenske vlade subvencije kako bi slovenska filijala bila konkurentna drugim Renaultovim tvornicama u inozemstvu.

Pomoćnik direktora Renaulta Jerome Stoll izjavio je u razgovoru za poslovni dnevnik "Finance" od četvrtka da je francuski proizvođač automobila u pregovorima sa slovenskom vladom o pomoći automobilskom sektoru u Sloveniji.

Iako odluka o tome još nije donesena, prema planovima Renaulta u Novom Mestu proizvodila bi se nova serija modela "smart" i "twingo", ali su za to potrebne velike investicije i od Slovenije očekuju 10 posto udjela u ukupnoj investiciji. Nije riječ samo o subvenciji Revozu nego i pomoći slovenskim tvrtkama koje za Renault rade rezerve dijelove.

Odluka o tome trebala bi biti donesena uskoro jer Renault s proizvodnjom namjerava krenuti krajem 2013. ili početkom 2014. godine, upozorio je Stoll. Pomoć Slovenije dobavljačima rezervnih dijelova potrebna je jer su financijski prilično oslabljeni krizom, pojasnio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙