FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 2. prosinca 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 9,30 sati.

WASHINGTON - Ruski premijer Vladimir Putin upozorio je Washington da se ne miješa u unutarnje stvari njegove zemlje, odgovarajući na porazne američke ocjene o stanju u Rusiji, koja se u diplomatskim bilješkama iz veleposlanstava SAD u Moskvi, objavljenim na internetskoj stranici WikiLeaks, opisuje kao korumpirana, mafijaška država i oligarhija kojom upravljaju tajne službe. Njegovi komentari, koje je dao u intervjuu objavljenom u srijedu u CNN-ovu programu "Larry King Live", odnose se na diplomatsku bilješku u kojoj se kaže da je "ruska demokracija nestala" a vlada se opisuje kao "oligarhija kojom upravljaju sigurnosne službe", što je izjava koja se pripisuje američkom ministru obrane Robertu Gatesu. "Želio bih savjetovati naše kolege, ne miješajte se u suvereni izbor ruskog naroda", kao što se Rusi ne miješaju u američke poslove, poručio je Putin "američkim prijateljima", kako ih je nazvao. Putin je kazao da je Gates bio "duboko zaveden" dajući takve ocjene.

KABUL - Dva vojnika međunarodnih mirovnih snaga u Afganistanu (ISAF) poginula su u posljednja 24 sata u u eksplozijama improviziranih eksplozivnih naprava, čime je broj smrtno stradalih stranih vojnika u toj zemlji ove godine narastao na 673 , objavio je ISAF u četvrtak. Prvi vojnik je ubijen u srijedu na jugu zemlje, a drugi u četvrtak na istoku, prema priopćenju ISAF-a, koji ne otkriva državljanstva žrtava. Dvije trećine ubijenih NATO-ovih vojnika ove su godine su Amerikanci. U 9 godina rata, ovo je godina sa najviše žrtava među mešđunarodnim snagama. Prošle godine je 521 vojnik ubijen u Afganistanu, prema neovisnim izvorima.

PORT-AU-PRINCE - Privremeni rezulatati predsjedničkih i parlamentarnih izbora na Haitiju, održanih u nedjelju 28. studenoga, biti će proglašeni 7. prosinca, dva dana kasnije nego je bilo predviđeno, objavilo je u četvrtak Privremeno izborno povjerenstvo u Port-au-Princeu i UN-ova misija. Do sad je Izborno povjerenstvo navodilo da će objaviti rezultate izbora 5. prosinca. Proglašenje službenih rezultata će biti 7. prosinca, sukladno izbornom zakonu", dodala je u priopćenju UN-ova stabilizacijska misija za Haiti (MINUSTAH). Proglašenje konačnih rezultata će biti 20. prosinca. Ako niti jedan od 18 predsjedničkih kandidata za dobije više od 50 posto glasova, drugi krug izbora će se održati 16. siječnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙