FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 19. studenog 2010. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

WELLINGTON -Trideset rudara se vode kao nestali nakon eksplozije u jednom rudniku na jugu Novog Zelanda, rekao je u petak gradonačelnik Grey Districta, gdje se dogodila nesreća. "Nemamo dobre vijesti. Policija navodi da se između 25 i 30 rudara vode ako nestali nakon velike eksplozije u rudniku", rekao je gradonačelnik Tony Kokshoorn na Radiju Novi Zeland. Grey District je gradić na zapadnoj obali južnog otoka Novog Zelanda, na vrlo izoliranom mjestu. Eksplozija se dogodila poslijepodne u petak u rudniku ugljena Pike River, navodi policija. Helikopteri i vozila hitne pomoći su na licu mjesta. TV kanal TV3 je naveo da su dva rudara izašla iz okna, ali o drugih 30 nema informacija.

JERUZALEM - Prvi puta posljednjih mjeseci jedna raketa dugog dometa ispaljena iz Pojasa Gaze eksplodirala je u petak ujutro na jugu Izraela, pri čemu nije bilo žrtava, rekao je glasnogovornik izraelske vojske. Raketa tipa Grad dometa između 30 i 40 kn ili dvostruko više od raketa Kasam koje uobičajeno ispaljuju palestinski aktivisti, oštetila je jedan kamion cisternu, dodao je glasnogovornik koji je naglasio da se radi o prvoj raketi ispaljenoj posljednjih nekoliko mjeseci. Državni radio je naveo da je raketa eksplodirala blizu grad Ofakim, 30 km od Pojasa Gaze. U četvrtak su dvije minobacačke granate pale na jug Izraela, također bez žrtava i šteta. Od početka godine više od 180 raketa i granata ispaljeno je iz Pojasa Gaze prema Izraelu, prema podacima izraelske vojske.

WASHINGTON - Bivša guvernerka Aljaske Sarah Palin izjavila je za TV mrežu ABC News da ozbiljno razmišlja o kandidaturi za Bijelu kuću i vjeruje da može pobijediti predsjednika Baracka Obamu na izborima 2012. godine. Palin je u emisiji ABC-a Barbare Walters "10 najfascinantnijih ljudi 2010.", koja će se emitirati 9. prosinca, na pitanje Walters: "Ako se kandidirate za predsjednika, možete li pobijediti Obamu?" odgovorila: "Ja vjerujem u to". Dok obitelj Palin ima snažnu potporu konzervativnih republikanaca, nedavna anketa Instituta Gallup pokazala je da 52 posto Amerikanaca ima nepovoljno mišljenja o Palin. Ispitivanje rasploženja birača, CNN/Opinion Research Corp., čiji su rezultati objavljeni u utorak, pokazalo je da bi na izborima, da se održavaju sada, Obama pobijedio Palin s 52 prema 44 posto glasova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙