FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Upravni odbor PIC-a razmatra stanje u BiH

SARAJEVO, 30. studenog 2010. (Hina) - Upravni odbor Vijeća za provedbu mira u Bosni i Hercegovini (PIC) razmotrit će na dvodnevnom sastanku u Sarajevu stanje u toj zemlji i provedbu reformi nužnih za njeno priključenje euroatlantskim integracijama, objavio je u utorak Ured visokog predstavnika za BiH (OHR).

Kako je najavljeno, članovi Upravnog odbora PIC-a, tijela koje nadzire provedbu Daytonskog sporazuma i kojega čine predstavnici najutjecajnijih zapadnih zemalja i Rusije, na dvodnevnom će zasjedanju u utorak i srijedu razgovarati o prioritetima i izazovima s kojima se BiH danas suočava i načinima na koje međunarodna zajednica može pomoći napredak u toj zemlji.

„Visoki predstavnik (Valentin Inzko) istaknut će kako nedavno provedeni opći izbori nude prigodu za novi početak te kako je sada nužno što prije uspostaviti nove vlade“, stoji u priopćenju OHR-a.

Navedeno je i to kako će posebna pozornost biti posvećena rješavanju statusa državne imovine, ustavnoj reformi te donošenju zakona o popisu stanovništva.

Upravni odbor PIC-a sastat će se i s članovima Predsjedništva BiH s kojima će se razgovarati o imenovanju predsjedatelja Vijeća ministara BiH i donošenju proračuna za 2011. godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙