FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ 1990. ocjenjuje kako nije moguć miran razlaz u Bosni i Hercegovini

MOSTAR, 1. studenog 2010. (Hina) - Stranka HDZ 1990. ocijenila je u ponedjeljak da nije moguć miran razlaz u Bosni i Hercegovini kako je to predložio bivši američki diplomat William Montgomery u medijskome nastupu koji je izazvao buru osuda u Sarajevu.

Iz HDZ-a 1990. ističu da Bosna i Hercegovina nije učinkovita država, no da se ne bi mogla provesti mirna disolucija zemlje.

"Mi držimo da mirna disolucija zemlje nije moguća. BiH nije funkcionalna, no ne može se govoriti da se radi o propaloj državi", naveli su iz ureda za informiranje HDZ-a 1990.

Ova stranka se zalaže za očuvanje Bosne i Hercegovine i temeljitu ustavnu reformu u kojoj bi Hrvati imali jednaku poziciju u pogledu institucionalnih prava u odnosu na Bošnjake i Srbe.

U programu sarajevske komercijalne televizije TV1 bivši američki veleposlanik u Hrvatskoj i u Srbiji William Montgomery je ovaj vikend kazao da je BiH i 15 godina nakon rata problematična država u kojoj nijedan važniji problem nije riješen i da je stoga realno razmišljati o njezinoj podjeli.

"Nikoga u BiH ne treba prisiljavati da ostane u zemlji koja ne funkcionira, a jedno od mogućih rješenja je otcjepljenje Republike Srpske i mirna disolucija zemlje", izjavio je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙