FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužni prijedlozi za željezničku nesreću u Rijeci

RIJEKA,16. studenoga 2010.(Hina) - Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci podnijelo je optužni prijedlog protiv dvojice 36-godišnjaka, hrvatskih državljana N.J. i D.M. zbog izazivanja željezničke nesreće prije godinu dana kod željezničkog kolodvora Sušak-Pećine u Rijeci, izvijestilo je Državno odvjetništvo RH (DORH).

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci ocijenilo je da je riječ o kažnjivom djelu protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće.

N.J. se kao strojovođu teretnog vlaka i D.M. kao prometnika vanjskog prometa željezničke postaje tereti da su, unatoč primijećenoj tehničkoj neispravnosti teretnog vlaka koji je iz smjera Moravica prema Rijeci 21. studenoga 2009. godine vozio šesnaest vagona natovarenih kontejnerima, propustili potpuno ukloniti kvar. Oni su, utvrdilo je Općinsko državno odvjetništvo, "dogovorno odlučili upravljati vlakom do odredišne postaje Rijeka".

Tereti ih se da su pritom znali za zahtjevne tehničke uvjete dionice do Rijeke, gdje je pruga u padu 25 posto, a brzina vlakova ograničena na 60 kilometara na sat.

Dolaskom na kolodvor Sušak-Pećine vlak je razvio brzinu veću od dopuštene, zbog čega su se dva vagona otkvačila, iskliznula iz tračnica i prevrnula, a lokomotiva se s preostala tri vagona zaustavila na slijepom kolosijeku kolodvora.

Time je Hrvatskim željeznicama učinjena šteta od 9,5 milijuna kuna, a na robi u kontejnerima od 282.280 kuna, stoji u priopćenju DORH-a.

(Hina) xdsil yvkn

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙