FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bjelovar: akcija policije u suzbijanju protuzakonita lova i nedopuštena držanja oružja

BJELOVAR, 12. studenoga 2010. (Hina) - Bjelovarska policija provela je danas opsežnu kriminalističku istragu cilj koje je bio suzbijanje kaznenih djela protuzakonita lova i nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari, a njezin rezultat je da će protiv više osoba biti podnesene kaznene prijave i optužni prijedlozi.

Bjelovarsko-bilogorska Policijska uprava (PU) priopćila je večeras da je, na temelju naloga Županijskoga suda u Bjelovaru, pretraženo osam obiteljskih kuća i četiri osobna automobila kojima se koristi sedam osoba.

Tijekom istrage, u kojoj je sudjelovalo 30-ak djelatnika kriminalističke, temeljne i interventne policije PU-a, pronađeno je, među ostalim, nekoliko pušaka, plinski i signalni pištolj, osam spremnika za razno automatsko oružje, više od 1700 komada raznoga streljiva te više kilograma smrznuta mesa divljači.

Dvojica muškaraca bit će kazneno prijavljena - 37-godišnjak zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo nedopuštena držanja oružja i eksplozivnih tvari, a 42-godišnjak zbog kaznenih djela protuzakonita lova. Protiv njega će biti podignut i optužni prijedlog zbog prekršaja po Zakonu o oružju.

Protiv još trojice muškaraca u dobi od 37, 52 i 59 godina bit će podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja po Zakonu o oružju.

Policija zahvaljuje na suradnji u tijeku kriminalističkog istraživanja građanima i županijskom Lovačkom savezu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙