FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Treći kongres hrvatskih arhitekata od 25. do 27. studenoga u Splitu

ZAGREB, 7. studenoga 2010. (Hina) - Treći kongres hrvatskih arhitekata "Promišljanje arhitektonske politike" održat će se od 25. do 27. studenoga u Splitu u organizaciji Hrvatske komore arhitekata i Udruženja hrvatskih arhitekata, izvijestili su organizatori.

Arhitekti će raspravljati, kako je najavljeno, o oblikovanju okoliša i prijedlozima koji će osigurati temelje za kvalitetno stručno djelovanje i podizanje razine gradnje i oblikovanja prostora u nas.

Kroz primjere recentne arhitektonske produkcije u Hrvatskoj razmotrit će se odnos kulture i naslijeđa, a na konkretnim iskustvima Zadra, Splita i Dubrovnika arhitekti će upozoriti na specifičnost, raznovrsnost i složenost u Hrvatskoj u odnosu prema razvijenijim europskim zemljama.

Organizatori su pozvali stručnjake iz Irske, Austrije i Slovenije, koji će predstaviti odrednice svoje arhitektonske politike.

Osim domaćih i stranih arhitekata i urbanista, u sklopu kongresa održat će se interdisciplinarna platforma na kojoj će sudjelovati i stručnjaci koji se bave prostorom - građevinari, sociolozi, teoretičari i kritičari arhitekture i dizajna.

Priredit će se i tradicionalna godišnja izložba arhitektonskih realizacija i dodjela nagrada najuspješnijim projektima, navode organizatori.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙