FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Opatijsko Društvo "Naša djeca" o sudjelovanju na međunarodnoj konferenciji o djeci u Firenzi

OPATIJA, 5. studenog 2010. (Hina) - Članice Društva „Naša djeca“ iz Opatije predstavile su danas zaključke s 5. međunarodne konferencije „Child in the City“ koja promiče provedbu UN-ove Konvencije o pravima djeteta, održane potkraj listopada u Firenzi.

Sanja Škorić i Ana Kola iz opatijskog Društva „Naša djeca“ s projektima s temom Dječja igra i Siromaštvo djece predstavile su rad opatijskog DND-a, kao i pozitivne odjeke akcije „Grad Opatija-Prijatelj djece“ na konferenciji u Firenzi.

„Glavne teme skupa bile su siromaštvo djece, metodologija kojom se procjenjuje jesu li gradovi uistinu prijatelji djece, dječja participacija u zajednici i njihovo pravo na igru. Sudionici skupa obvezali su se kako će nastojati da se poboljšaju indikatori za procjenjivanje „Gradova-prijatelja djece“, uključiti lokalne vlasti u brigu za manje imućnu djecu i objasniti odraslima kako je važno da u odlukama sudjeluju djeca“, obrazložila je Kola.

Zamjenik opatijskog gradonačelnika Ernie Gigante Dešković najavio je kako će grad donijeti odluku da se šport uključi u Izvedbeni plan prevencije nasilja i ovisnosti te istaknuo da Opatija, jedan od 24 hrvatska grada s titulom „prijatelja djece“, ima razvijen senzibilitet prema dječjim potrebama pa tako, primjerice, svaki mjesni odbor ima i vlastito dječje igralište.

Uz opatijski Hrvatsku su na skupu predstavljali i zabočki DND te Savez DND-a Hrvatske. Domaćin sljedeće konferencije „Child in the City“ 2012. bit će grad Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙