FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 21 sat

ZAGREB, 31. listopada 2010. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske u 21 sat:

ZAGREB - Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da će Vlada učiniti sve da do tako drastičnog poskupljenja plina, o kojem pišu mediji, apsolutno ne dođe. "Naši razgovori se nastavljaju ovaj tjedan i vjerujem da ćemo biti uspješni", kratko je prokometirala premijerka Kosor medijske napise prema kojima bi plin za kućanstva mogao poskupjeti 30 posto, a dugoročno i do 100 posto. Osvrćući se na ukidanje zadnje stope kriznog poreza, Kosor je ustvrdila kako će to "omogućiti hrvatskim građanima da lakše žive". Naglasila je kako se prošle godine morala donijeti tu za svaku vladu pretešku odluku o novom porezu. Podsjetila je kako je tom odlukom oslobođeno plaćanja kriznog poreza oko 900.000 umirovljenika i oko 600.000 zaposlenih. "Ove su godine donesene izmjene zakona o porezu na dohodak, kojim je omogućeno da oko milijun i pol ljudi u Hrvatskoj ima veća primanja", ustvrdila je Kosor. Kada se sve to zajedno spoji vjerujem da će se lakše i bolje živjeti u Hrvatskoj, posebno ako se uzme u obzir i to da postoje naznake povećanja izvoza za prvih devet mjeseci te naznake povećanja industrijske proizvodnje, kazala je premijerka. Izrazila je uvjerenje da će se, kako je kazala, uz malo više zajedništva i potpore oporbe, savladati problemi.

ZAGREB - Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak dobio je policijsku zaštitu, potvrdio je večeras njegov odvjetnik Branko Šerić. Mravak je zajedno s bivšim potpredsjednikom vlade Damirom Polančecom i bivšim čelnikom šibenskoga TLM-a Ivanom Koštanom osumnjičen da je HEP oštetio za 600 milijuna kuna. "Procjena odgovarajućih službi je bila da je njegov život ugrožen, da li život njegov ili njegove obitelji, pa je zato i dobio policijsku zaštitu", izjavio je Mravkov branitelj Branko Šerić večeras za Dnevnik HTV-a. Dodao je i kako pozdravlja zahtjev USKOK-a da se istraži odavanje dijelova tajnoga iskaza u predmetu HEP medijima. "Pridružujem se istrazi USKOK-a i ja bih molio, volio i tražio da se ispitaju svi sudionici postupka, a ja sam osobno spreman i na poligraf da se vidi da nisam ja", rekao je Šerić. USKOK je jučer izvijestio da će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog objavljivanja dijelova tajnog iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, ponajprije radi otkrivanja tko ih je plasirao u javnost i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

OSIJEK - U osječkoj Evangeličkoj crkvi danas je održana središnja proslava Dana reformacije u Hrvatskoj, a svečano bogoslužje vodio je glavni vikar Evangeličke crkve u RH Branko Berić, koji je između ostalog podsjetio da je na današnji dan 1517. godine Martin Luther na vratima katedrale u Witenbergu objavio svojih 95 teza čime je označen početak reformacije. "Sjećanja nas i danas bude i vode prema obnovi Crkve Isusa Krista u nastojanju stalne duhovne obnove, jer Luther je otvorio vrata i nije ih zatvorio, već su i danas otvorena i govore nam o nužnosti da riječ Božja bude djelatna, da po njoj živimo i djelujemo u društvu i u našim crkvama", kazao je Berić. Naglasio je velik doprinos reformacije u razvoju kulture i svih ljudskih djelatnosti, a posebno ekumenizma, "koji ni nakon 486 godina i raskola crkve nije ništa drugo do pokret koji nastoji obnoviti jedinstvo podijeljenih kršćanskih crkava".

SPLIT - Uzrok smrti petogodišnjeg dječaka iz Korčule koji je u subotu kasno popodne nastradao u igraonici Čarobni grad na Poljudu je - vješanje, doznaje se od patologa dr. Antonia Alujevića iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Split koji je jutros dovršio obdukciju. "Na vratu sam pronašao brazdu karakterističnu za vješanje, ali i druge znakove koji upućuju na to da je do smrti došlo upravo usljed vješanja", kratko je za Hinu rekao dr. Alujević. Dječak je nastradao jučer u 18,20 sati igrajući se s ostalom djecom na toboganu na napuhavanje. U jednom momentu je pao na tlo i ostao bez svijesti. Po riječima očevidaca, pomoć mu je pružio otac i jedna posjetiteljica, inače medicinska sestra koja je tamo bila sa svojom djecom. Kola hitne pomoći došla su na mjesto događaja u vrlo kratkom vremenu, no u splitskoj bolnici su konstatirali smrt dječaka. Policija još utvrđuju sve okolnosti tragedije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙