FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Josipović doputovao u Beč

BEČ, 2. studenog 2010. (Hina)Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovao je u utorak popodne u Beč, gdje će sa svojim austrijskim kolegom Heinzom Fischerom nazočiti svečanu koncertu u povodu otvorenja 6. festivala Hrvatske glazbe u Beču. xspuc yilov

Nakon dolaska u Beč primio ga je austrijski predsjednik Heinz Fischer u predsjedničkom uredu u dvorcu Hofburg.

Koncert u Teatru Akzent, na kojem će Zagrebački solisti i austrijski flautist Michael Martin Kofler izvesti djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ottorina Respighija, Edvarda Griega te Mali koncert za Piccolo i gudače Borisa Papandopula i Sambu brevis Ive Josipovića, održat će se pod visokim pokroviteljstvom hrvatskog i austrijskog predsjednika.

Nazočnost dvojice predsjednika na koncertu austrijsko-hrvatskog prijateljstva ocjenjuje se kao potvrda i izraz uzajamna poštovanja i prijateljstva dvojice državnika i dviju država, kao i važnosti te hrvatske kulturne priredbe koja je postala sastavni dio kulturnog života i ozračja Beča.

Šesti festival hrvatske glazbe održat će se od 2. studenog do 5. prosinca. Na programu je 12 koncerata uz nastup gotovo 140 istaknutih glazbenika širokoga glazbenog raspona, od klasične i tradicionalne do jazz i pop glazbe.

xspuc yilov

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙