FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: indeksi balansiraju između pozitivnog i negativnog područja

ZAGREB, 2. studenog 2010. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi indeksi danas balansiraju između pozitivnog i negativnog područja, dok investitori preslaguju svoje portfelje nakon što je većina kompanija objavila tromjesečne poslovne rezultate.

Crobex indeks bio je u 12,00 sati u minusu 0,07 posto, na 1.868 bodova, a Crobex10 0,04 posto, na 989 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 6,3 milijuna kuna, što je oko 3 milijuna manje nego u petak u ovo doba.

"Na domaćem tržištu investitori danas nastavljaju preslagivati portfelje nakon što je većina kompanija objavila poslovne rezultate za treće tromjesečje. Indeksi pritom balansiraju između pozitivnog i negativnog područja", kaže Danijela Sporiš, brokerica i investicijska savjetnica u investicijskom društvu Credos.

Milijunski promet do podneva je ostvaren jedino dionicom HT-a, pri čemu joj je cijena blago ojačala, za 0,03 posto, na 269,3 kune.

Nadomak milijunskom prometu je dionica Končar Elektroindustrije, kojom je ostvareno 934.000 kuna. Cijena joj je ojačala 0,61 posto, na 485 kuna.

U nešto većem fokusu investitora još su i dionice Ine i Belja, kojima je ostvareno više od 700.000 kuna prometa. Pritom je dionica Ine oslabjela 0,4 posto, na 1.700 kuna, dok je dionica Belja poskupjela 1,44 posto, na 57,05 kuna.

Među likvidnijim izdanjima znatniji pad cijene bilježi dionica Petrokemije, i to za više od 7 posto, na 148,03 kune, nastavljajući tako negativni niz treći dan zaredom.

Na europskim burzama najvažniji indeksi trenutno su u plusu, ponajviše zahvaljujući dobitcima dionica u energetskom i rudarskom sektoru. Ipak trguje se oprezno uoči sutrašnje odluke Feda o kvantitativnom popuštanju monetarne politike.

Pariški CAC, frankfurtski DAX i londonski Ftse indeks trenutno su u plusu između 0,2 i 0,9 posto. Na dobitku su i američki terminski indeksi i to između 0,2 i 0,4 posto.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙