FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZSE: življa trgovina popraćena snažnijih rastom indeksa

ZAGREB, 26. listopada 2010. (Hina) - Na Zagrebačkoj burzi današnje je trgovanje nešto življe nego prethodnih dana, a i većina najlikvidnijih izdanja je na dobitku, pri čemu se po skoku cijene za više od 4 posto izdvaja se dionica Podravke.

Crobex indeks bio je u 12,00 sati na dobitku 0,78 posto, na 1.887 bodova. Crobex10 je porastao 1,05 posto, na 1.000 bodova.

Redovni promet dionicama dosegnuo je 8 milijuna kuna, što je otprilike dva milijuna više nego jučer u ovo doba.

„Pod utjecajem očekivanja objava poslovnih rezultata domaćih kompanija za treće tromjesečje idućih dana, čini se da na domaćem tržištu raste atmosfera. Prometi su nešto veći nego proteklih dana, a i indeksi bilježe znatnije dobitke“, kaže Roman Rinkovec, broker i investicijski savjetnik u investicijskom društvu Credos.

Od likvidnijih izdanja, za sutra su objavu financijskih izvješća najavile Atlantic grupa i Končar Elektroindustrija.

Najveći promet do sada je ostvaren dionicom HT-a, u visini od 1,6 milijuna kuna. Cijena joj stagnira na 269,25 kuna.

Među milijunaše se uvrstila i povlaštena dionica Adrisa, s 1,5 milijuna kuna prometa. Poskupjela je 1,44 posto, na 274 kune.

Među nalikvidnijim izdanjima gotovo da i nema gubitnika. Najveći porast cijene bilježi dionica Podravke, za 4,14 posto, na 292 kune. Znatnije je porasla i cijena dionice Atlantske plovidbe, za 2,5 posto, na 800 kuna.

Na europskim burzama cijene dionica trenutno su u skromnom plusu, nakon jutrošnjih blagih gubitaka, a investitori su na oprezu uoči objave novog niza poslovnih rezultata kompanija. Pariški CAC, londonski Ftse i frankfurtski DAX plusu su trenutno između 0,2 i 0,5 posto.

Američki terminski indeksi, pak, zasad ukazuju na negativan početak trgovanja na Wall Streetu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙