FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Plava laguna povećala dobit

ZAGREB, 29. listopada 2010. (Hina) - Porečka hotelska Grupa Plava laguna prvih je devet mjeseci ove godine poslovala s dobiti od 112,5 milijuna kuna, što je 2,6 posto viša dobit nego u istom lanjskom razdoblju, dok je samo u ovogodišnjem trećem tromjesečju dobit porasla 4,7 posto u odnosu na isto prošle godine i to na 127,4 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće te Grupe na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi Plave lagune u devet mjeseci ove godine iznosili su 475 milijuna kuna ili 0,2 posto manje nego lani, što je pratilo i smanjenje ukupnih rashoda od 1,5 posto, na 354,3 milijuna kuna.

Samo u trećem tromjesečju ukupni prihodi od 331,9 milijuna kuna za 2,5 posto su viši nego u istom tromjesečju prošle godine, dok su ukupni rashodi od 201,3 milijuna kuna porasli za 1,05 posto.

U komentaru uz izvješće iz Plave lagune ističu da se poslovanje u trećem tromjesečju ove godine, koje je i najznačajnije za Grupu, odvijalo za 4 posto bolje nego lani u fizičkom smislu i u čvrstim objektima. U hotelima i apartmanima u Poreču imali su rast od 3 posto, dok su na dubrovačkom području imali rast noćenja od čak 21 posto.

To je, navode, pozitivno utjecalo na poboljšanje kumulativnih rezultata te su time i bitno ublaženi negativni trendovi iz prvih šest mjeseci.

Ističu i da je prosječna neto cijena u njihovim hotelima i apartmanima porasla 3 posto u odnosu na prošlu godinu, a u autokampovima za 4 posto, što "dominantno determinira generiranje prihoda od prodaje u visini od 461,5 milijuna kuna te predstavlja povećanje od oko 4,6 milijuna kuna u odnosu na prethodnu godinu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙