FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dalekovod: neto dobit od 38,2 milijuna manja za gotovo 40 posto

ZAGREB, 25. listopada 2010. (Hina) - Dalekovod je u prvih devet mjeseci ove godine ostvario neto dobit u iznosu 38,19 milijuna kuna, što je za 39,9 posto manja dobit nego u isto vrijeme lani, podaci su iz financijskog izvješća koje je Dalekovod objavio na Zagrebačkoj burzi.

"U ovom obračunskom razdoblju ostvarena je neto dobit u iznosu od 38,19 milijuna kuna, što je u skladu s planiranim rezultatom poslovanja", navodi Uprava tvrtke.

Ukupni prihodi Dalekovoda u prvih devet mjeseci ove godine iznosili su 1,244 milijarde kuna, što je 36,4 posto manji prihod nego u istom razdoblju lani, a u otprilike istom postotku, za 36,3 posto, smanjeni su i ukupni rashodi koji su iznosili 1,197 milijardi kuna.

Prihodi od prodaje Dalekovoda u prvih devet mjeseci iznosili su 1,215 milijardi kuna što je u odnosu na isto razdoblje lani smanjenje, ali je, kako navodi Uprava, u skladu s poslovnim planom poslovanja za ovu godinu.

"Dalekovod već drugu godinu poduzima mjere štednje i racionalizacije poslovanja, u cilju optimiziranja poslovnih rezultata i prilagodbe recesijskim uvjetima u gospodarstvu. Utjecaj recesije vidljiv je kroz pogoršanu likvidnost i produljenje rokova naplate potraživanja kao i zaustavljanje realizacije već ugovorenih poslova od strane investitora", ističe Uprava Dalekovoda.

U izvješću se također napominje kako je na rezultat poslovanja u prvih devet mjeseci značajno utjecao rast troškova financiranja, uzrokovan vanjskim uvjetima opće nelikvidnosti.

Po podacima iz izvješća, financijski su prihodi Dalekovoda sa 23,16 milijuna kuna u prvih devet mjeseci lani smanjeni na 2,96 milijuna u prvih devet ovogodišnjih mjeseci, dok su istovremeno financijski rashodi smanjeni sa 54,86 milijuna kuna na 46,37 milijuna kuna.

Zarada prije kamata, poreza i amortizacije (EBITDA), koja je u prvih devet mjeseci prošle godine iznosila 143,98 milijuna kuna, smanjena je za 10 posto na 129,68 milijuna kuna. Iskazano relativno smanjenje EBITDA je značajno manje u odnosu na smanjenje bruto dobiti, napominje se u obrazloženjima.

Uprava Dalekovoda također navodi kako u razdoblju do kraja godine, uz provođenje dodatnih mjera štednje i racionalizacije poslovanja, te uslijed projekata čija je realizacija u tijeku, kao i nadmetanja na kojima je tvrtka prisutna, očekuje ostvarenje planskih rezultata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙