FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pad dobiti švicarskog ABB-a

ŽENEVA, 28. listopada 2010. (Hina/dpa) - Švicarski industrijski koncern ABB, najveći proizvođač proizvoda za transmisiju energije u svijetu, izvijestio je u četvrtak o neto dobiti od 774 milijuna dolara u trećem tromjesečju, što je oko 25 posto manje nego u istom razdoblju prošle godine.

U lanjskom trećem tromjesečju dobit je iznosila 1,04 milijarde dolara zahvaljujući prilagodbi za rezervacije, ističe se u priopćenju tvrtke.

Pritom su narudžbe u razdoblju od srpnja do rujna uvećane za 16 posto ali su prihodi ostali nepromijenjeni u odnosu na isto razdoblje lani i iznosili su 7,9 milijardi dolara. Stoga je prognoza za cijelu godinu mješovita, upozoravaju u tvrtki.

„Potražnja industrijskih kupaca znatno je porasla u trećem tromjesečju, posebice na tržištima u nastajanju," kazao je čelnik ABB-a Joe Hogan u priopćenju.

„Potrošnja na opremu za prijenos energije ostala je pak prigušena i očekujemo da će taj trend nastaviti i u idućoj godini", rekao je Hogan. Dodao je ipak da vidi prostor za rast u područjima poput obnovljivih izvora energije.

Koncern je priopćio da će nastaviti s mjerama rezanja troškova kako bi do kraja godine uštedio oko tri milijarde dolara u odnosu na rezultate iz 2008. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙