FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat metalaca traži hitnu sjednicu Povjerenstva za prodaju 3. maja

RIJEKA, 26. listopada 2010. (Hina) - Sindikat metalaca Hrvatske od Vlade traži hitnu sjednicu Povjerenstva za prodaju riječkog brodogradilišta 3. maj, potvrdio je danas glavni sindikalni povjerenik u 3. maju Juraj Šoljić.

Ponukan informacijama o stečaju jedinog ozbiljnog ponuđača za kupnju 3. maja, austrijskog koncerna A-tec, sindikat je 22. listopada od predsjednika Vladina Povjerenstva za prodaju brodogradilišta 3. maj Ruđera Friganovića zatražio sazivanje hitne sjednice, rekao je Hini Šoljić.

U priopćenju koje je medijima uputila podružnica Sindikata metalaca u 3. maju traži se od Povjerenstva provjera podataka o sposobnosti ispunjavanja kreditnih obveza i likvidnosti A-teca, te o navodnom stečaju.

Naime, predsjednica Radničkog vijeća 3. maja Nada Jelinić-Starčević nedavno je na konferenciji za novinare ustvrdila da je stečaj A-teca službeno pokrenut na Trgovačkom sudu u Beču 20. listopada.

Sindikat ističe kako mu A-tec otprije nije bio prihvatljiv jer nije htio potpisati Socijalni sporazum o očuvanju djelatnosti i radnih mjesta unutar brodogradilišta, ali i zbog izostanka pravovaljanog jamstva naplativog na prvi poziv u slučaju neispunjavanja obveza iz Plana restrukturiranja i Kupoprodajnog ugovora o prodaji dionica Brodograđevne industrije 3. maj.

Zadnja sjednica Povjerenstva za prodaju brodogradilišta 3. maj održana je još 25. kolovoza.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja objavila je pak da je Europskoj komisiji dostavila programe restrukturiranja brodogradilišta 3. maj i Split.

Nakon što su ih od kolovoza u nekoliko navrata investitori, njemački Crown Investment GmbH za 3. maj i samoborski Div za Brodosplit, u nekoliko navrata dorađivali u skladu s uputama Agencije, u ovoj se fazi smatraju zrelim za ocjenu u kojoj će zajednički sudjelovati Komisija, Agencija i zajednički konzultanti, kaže se u priopćenju Agencije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙