FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dobit Telije Sonere poskočila zahvaljujući pametnim telefonima

STOCKHOLM, 25. listopada 2010. (Hina/dpa) - Dobit nordijske telekomunikacijske grupe Telia Sonera u trećem je tromjesečju poskočila zahvaljujući većoj potražnji za uslugom podatkovnog prometa i boljim gospodarskim uvjetima na nekoliko tržišta, priopćeno je u ponedjeljak iz tog telekomunikacijskog diva.

Neto dobit je tako porasla za 14 posto na 6,5 milijardi kruna (989 milijuna dolara). Prihodi iskazani u švedskim krunama pali su pak za jedan posto na 26,7 milijardi kruna.

Zbog veće prodaje pametnih telefona povisili su se ukupni prihodi od usluga mobilne razmjene podataka i od prodaje opreme u nordijskoj regiji, dok su prihodi na području euroazijske regije bili poduprti gospodarskim oporavkom i većim brojem korisnika mobilnih telefona, izjavio je izvršni direktor Lars Nyberg.

Tako su neto prihodi u Kazahstanu, najvećem tržištu u euroazijskoj regiji, porasli za 20 posto iskazano u lokalnoj valuti. Ta regija obuhvaća još i Azerbajdžan, Uzbekistan, Tadžikistan, Gruziju, Moldaviju i Nepal.

Telia Sonera i njoj pridružene tvrtke privukle su oko 4,2 milijuna novih klijenata u trećem tromjesečju, čime se baza njihovih klijenata povećala na 156,6 milijuna.

Najveći telekomunikacijski koncern u sjevernoj Europi nastao je u prosincu 2002. spajanjem švedske Telije i finske Sonere.

Očekuje se da će grupa u prognozi najaviti više prihode u 2010.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙