FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SSSH: poskupljenje kruha novi udar na siromašne

ZAGREB, 15. listopada 2010. (Hina) - Najavljeno poskupljenje kruha od tri do šest posto novi je udar na dvadesetak posto siromašnih građana Hrvatske, ali i na ostale koji se približavaju rubu siromaštva, upozorio je danas Savez samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Pekari i Udruženje mlinsko-pekarske industrije opravdavaju poskupljenje visokim cijenama brašna i plina, no postavlja se pitanje zašto je Udruženje, zajedno s resornim ministarstvom, šutjelo ako je brašno u samo mjesec dana poskupjelo 40 posto, i čime se tako drastično povećanje cijena opravdava, ističe SSSH u priopćenju.

Dok Vlada šuti, zaokupljena vjerojatno (ne)dolaskom Ive Sanadera na zastupničko mjesto u Hrvatski sabor, uskoro se mogu očekivati poskupljenja ulja, šećera, mlijeka, sira, vode, struje, grijanja...

Tvrdi se kako nema alternative tržišnom formiranju cijena energenata jer se "ne može socijalna politika voditi putem niskih cijena plina, električne energije", a SSSH ponovno naglašava da su u te tržišne cijene uključena i pogodovanja, nesposobnosti, neznanje i druge neracionalnosti.

Stoga SSSH traži podizanje minimalne plaće i znatno podizanje iznosa neoporezivog dijela plaće, prije nego što val novih poskupljenja u cijelosti "potopi" radničke plaće, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙