FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šesta bučijada u Ivanić-Gradu 16. i 17. listopada

ZAGREB, 12. listopada 2010. (Hina) - Gospodarsko-turističko-gastronomska manifestacija - Šesta bučijada u I vanić-Gradu održat će se 16. i 17. listopada u tom gradu u blizini Zagreba, a sudjelovat će oko 130 izlagača iz Hrvatske i gosti iz Austrije, Slovenije i Vojvodine, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije u Zagrebu.

Bučijada je izložbeno-prodajni sajam buča, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda, a svečano će biti otvorena u Ivanić-Gradu u nedjelju, 17. listopada, u 11 sati, rekao je gradonačelnik Ivanić-Grada Boris Kovačić. Nakon otvorenja posjetitelji će moći vidjeti kako se tradicionalno priprema bučnica.

U sklopu Bučijade organizirane su i vožnje kočijom i motorima oldtimerima te eko-dvorište s bučama za djecu, radionice, kazališne predstave i izložbe, a nastupit će glazbeni i tamburaški sastavi i bit će bogata ponuda jela od buča. U subotu, 16. listopada, od 10 do 12 sati održat će se okrugli stol "Proizvodnja i otkup uljnih buča i proizvodnja bučinog ulja", na kojemu će sudjelovati i predstavnici Ministarstva branitelja i braniteljskih udruga i zadruga.

Šesta bučijada u Ivanić-Gradu predstavljena je danas u Zagrebu na izložbi koja je otvorena u uredu Turističke zajednice Zagrebačke županije, a na njoj su se mogle vidjeti razne vrste buča i proizvoda od njih te probati kruh, kolači i delicije od buča s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva Masnec i Alić, Otvorenog atelijera Ivane Ožetski i pekarnice "Peksi" iz Ivanić-Grada.

Predstavljena je i knjiga Marice Svetlečić o povijesti i uzgoju buča "Neka buče govore jelom", sa 100 recepata jela od buča prikupljenih od žena ivanićgradskoga kraja i okolice. Ta će knjiga biti predstavljena i na Bučijadi 16. listopada u 18 sati.

U Ivanić-Grad na Bučijadu posjetitelji u nedjelju, 17. listopada, mogu doći i izletničkim vlakom "Bučko expressom", koji sa zagrebačkoga Glavnog kolodvora polazi u 9,35 sati. Povratak iz Ivanić-Grada u Zagreb je u 16,10 sati.

Šestu bučijadu u Ivanić-Gradu organizira Ivanić-Grad, a suorganizatori su Turistička zajednica Ivanić-Grada i obiteljsko poljopivredno gospodarstvo Masnec. Pokrovitelji su Zagrebačka županija, Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Hrvatska turistička zajednica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙