FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Wall Street: smanjeni obujam trgovanja zbog praznika

NEW YORK, 11. listopada 2010. (Hina/Reuters) - Američki terminski indeksi ukazuju da bi na početku današnjeg trgovanja na Wall Streetu cijene dionica mogle umjereno porasti, no obujam trgovanja vjerojatno će biti vrlo nizak zbog praznika u SAD-u.

Terminski Dow Jones indeks u 14,00 sati bio je na dobitku 22 boda, a tehnološki Nasdaq 4 boda.

Istodobno, S&P 500 terminski indeks ojačao je 2,4 boda i bio je iznad fer vrijednosti, matematičke formule kojom se određuju cijene uzimajući u obzir kamatne stope, dividende i rok dospijeća terminskog ugovora.

Zbog Kolumbova dana danas neće poslovati tržište obveznica, dok će na tržištu dionica obujam trgovanja biti smanjen jer je velik broj investitora odsutan.

„U očekivanju dodatnog popuštanja monetarne politike u SAD-u slabi tečaj dolara, što nastavlja podupirati rast cijena dionica“, kaže Andre Bakhos, direktor analitike pri Lek Securitiesu.

Trenutno se eurom trguje po 1,393 dolara. Američka valuta stoji i 81,97 jena.

Ipak, na tržištu postoje i zabrinutosti zbog mogućeg zaoštravanja monetarne politike u drugom najvećem svjetskom gospodarstvu, Kini. Tamošnja vlada privremeno je podigla visinu obveznih rezervi za šest najvećih kineskih banaka kako bi povukla dio novca iz financijskog sustava i izbjegla prekomjerno zahuktavanje gospodarskog rasta.

I na europskim burzama danas vlada optimizam, koji pothranjuje očekivanje da će Fed u studenome dodatno popustiti monetarnu politiku. Londonski Ftse indeks trenutno je u plusu 0,3 posto, na 5.671 bodu, frankfurtski DAX 0,2 posto, na 6.304 boda, a pariški CAC 0,1 posto na 3.767 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙