FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje - Rodda slavio u klasi Optimist

HVAR, 30. prosinca 2006. (Hina) - Napokon se raspuhala na Hvaru, gdje se od 27. do 31. prosinca održava Novogodišnja jedriličarska regata.
HVAR, 30. prosinca 2006. (Hina) - Napokon se raspuhala na Hvaru, gdje se od 27. do 31. prosinca održava Novogodišnja jedriličarska regata.

U klasi Laser odjedrena su tri plova, a u klasi Optimisti čak četiri. Prvi plov je odjedren po buri snage 5-6 čvorova, drugi po 12, a treći oko 15 čvorova. Za Optimiste danas je bio zadnji dan natjecanja. Pobjedu je nakon šest plovova u konkurenciji 135 natjecatelja odnio Talijan Tito Rodda, drugo mjesto zauzeo je Dino Hošnjak (Vega, Pula), a treće Bartul Plenković (Helios, Stari Grad). Najbolja djevojčica je Valnea Sindičić (Opatija), ukupno sedma. Mjesto niže u ukupnom poretku je drugoplasirana kormilarka, Njemica Lorena Brunnhuber, dok je treća djevojčica Austrijanka Lara Vadlau, ukupno 11. Optimistima slijedi malo odmora prije drugog dijela sezone, prva regata u 2007. je Kup Kairos u Trogiru sredinom veljače.

Nakon pet plovova u klasi Laser nema nikakvih promjena na vrhu među 45 kormilara. Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) danas je zabilježio prvo, treće i četvrto, te je i dalje prvi. Jedini koji ga može ugroziti je Milan Vujasinović (Labud, Split), koji na drugom mjestu ima samo jedan negativan bod više, sedam. Vujasinović je danas u prvom plovu bio drugi, u drugom je pobijedio, međutim zadnji plov nije jedrio jer je na startu slomio jarbol. Taj rezultat je Vujasinović odbacio. Treći je kao i dva prošla dana Talijan Michele Regolo.

I Laser Radiali imaju pet plovova. U ovoj klasi u konkurenciji 73 natjecatelja vodstvo je preuzeo Slovenac Dany Stanišić. Tina Mihelić (Galeb) se popela na drugo mjesto, dok je treći Marko Šestan (Opatija). Flota od 89 Lasera 4.7, koji jučer nisu jedrili, ima četiri odjedrena plova. Po malo jačem vjetru ovdje je bilo značajnijih izmjena u poretku. Prvi je sada Nikola Majstrović (Split), ispred Alberta Zahtile (Uljanik Plovidba, Pula) i Talijana Giacoma Sabbatinia). Najbolja djevojka je Lina Stock (Opatija), ukupno 14.

Regata Europa Cupa za laseraše završava sutra. Proglašenje pobjednika Novogodišnje regate, kao i ovogodišnjeg Europa Cupa zakazano je sutra za 20 sati na Hvarskom trgu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙