FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje - Nastavljena Novogodišnja regata

ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - Novogodišnja regata, što se od 27. do 31. prosinca održava na Hvaru nastavljena je održavanjem jednog plova.
ZAGREB, 29. prosinca 2006. (Hina) - Novogodišnja regata, što se od 27. do 31. prosinca održava na Hvaru nastavljena je održavanjem jednog plova.

Dugo se danas na početak regate, no vjetra je bilo dovoljno samo za jedan plov i to pri kraju dana. Jaka morska struja u kombinaciji s laganim vjetrom snage oko pet čvorova stvarala je dosta poteškoća na startu, pa su se startevi ponavljali. Za flotu Lasera 4.7, koji startaju zadnji na polju laseraša, više nije bilo vremena, bližio se mrak, oni su se na kopno vratili prvi neobavljena posla.

Nakon dva plova u klasi Laser stanje je isto kao jučer. Daniel Mihelić (Galeb, Kostrena) i danas je prvi ušao u cilj, dok je Milan Vujasinović (Labud, Split) kao i jučer bio drugi. Mihelić i Vujasinović tako su zadržali dva vodeća mjesta. Treće mjesto i dalje zauzima Talijan Michele Regolo. U Laser Radialu Tina Mihelić (Galeb) imala je slabiji dan, ušla je 15. u cilj i pala na četvrto mjesto ukupno. Prvo mjesto u ovoj klasi preuzeo je Filip Kljenak (Labud), drugi je Marko Šestan (Opatija), a treći Luka Divjakinja (Opatija).

U klasi Optimist na prva tri mjesta su natjecatelji iz Italije: Antonio Tamburin, Francesco Giudicedandrea i Tito Rodda. Četvrti je Dino Hošnjak (Vega, Pula), peti Bartul Plenković (Helios, Stari Grad), dok je na šestom mjestu trenutačno najbolja djevojčica Antonela Kačan (Uskok, Zadar). U ovoj klasi uloženo je nekoliko prosvjeda, pa bi se rezultati mogli i mjenjati.

Sutra je zadnji dan Novogodišnje regate za Optimiste, dok laseraši jedre i u nedjelju. Da bi regata bila valjana Optimisti trebaju odjedriti još jedan plov.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙