FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 12.30 sati

ZAGREB, 30. prosinca 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:
ZAGREB, 30. prosinca 2006.(Hina) - Pregled sportskih događaja do 12.30 sati:

ZAGREB

Hrvatski tenisači s polovičnim su suspjehom započeli novu ATP sezonu. U 1l. kolu kvalifikacija na ATP turniru u indijskom Chennaiu Marin Čilić je pobijedio, a Lovro Zovko izgubio. Čilić je slavio protiv puno iskusnijeg Nijemca Thomasa Behrenda sa 7:6 (5), 4:6, 7:5, a u drugom kolu kvalifikacija našeg Davis Cup reprezentativca očekuje Južnokorejac Woong Soon Jun. Lovro Zovko je dobio prvi set protiv Čeha Davida Skocha, no u preostala dva je skupio samo pet gemova - 3:6, 6:1, 6:4. Najbolji sportaš Hrvatske Ivan Ljubičić 2007. će dočekati u Dohi, gdje je 2004. i 2005. igrao finale, a sada je drugi nositelj ovog milijun američkih dolara vrijednog turnira. Ždrijeb u Dohi još nije napravljen, a bit će zanimljivo kako se se Ljubičić snaći s novim reketom.Tamo gdje je prošle godine Ljubičić naslovom otvorio njegovu dosad najbolju sezonu, u indijskom Chennaiju, uspješan početak godine traži Ivo Karlović. Kao 99. tenisač svijeta izravno je izborio nastup u glavnom turniru, u kojem mu se možda priključi i Čilić. Jelena Kostanić sezonu će otvoriti u novozelandskom Aucklandu i tamošnjem 145.000 USD vrijednom ASB Classic. Kao 46. tenisačica svijeta, Splićanka nije među nositeljicama, pa je za prvu protivnicu dobila sedmopostavljenu Grkinju Eleni Daniilidou. Težu suparnicu nije mogla dobiti jer je od Grkinje izgubila u sva četiri međusobna dvoboja ne osvojivši ni set, a jednom su, prije tri godine, igrale u Aucklandu.

NEW YORK

Košarkaš LA Lakersa Kobe Bryant postigao je sinoć 58 koševa u dvoboju u Charlotteu, ali su nakon čak tri produžetka slavili domaći Bobcatsi sa 133:124. Bryant je za 58 koševa, što mu je treći najbolji učinak u karijeri, potrošio 45 lopti, pogodio 22, trice je gađao 4:11, ali nije mogao nositi sam napadački teret kod Lakersa. Bobcatsi su u fantastičnom ozračju zabilježili prvu pobjedu nakon tri produžetka u povijesti tog kluba, a klupski rekord je sa 25 skokova oborio Emeka Okafor. Nasuprot usamljenom Bryantu, koji je u samoj završnici takmice promašio tri šuta i napravio dva prekršaja, domaćini su imali više raspoloženih strijelaca - Okafora (22),Geralda Wallacea (28), Matta Carrolla (27) i Raymonda Feltona (22). "Naravno da bih volio da sam postigao pet koševa, a da smo pobijedili. Jako sam umoran, mislim da ne bih igrao četvrti produžetak", kazao je Bryant, kome ipak ostaje rekord od 81 koša prošlog siječnja protiv Toronta.

MOSKVA

Vratar ruskog nogometnog prvaka moskovskog CSKA Igor Akinfejev (20) izabran je za najboljeg nogometaša zemalja bivšeg SSSR-a.Akinfejev je slavio u izboru sportskih novinara ispred veznjaka londonskog Arsenala, Bjelorusa Aleksandera Hleba, dok je treći bio napadač Chelsea, Ukrajinac Andrij Ševčenko."Sretan sam zbog ove nagrade, posebice jer sam proglašen najboljim u tako uglednom društvu," poručila je jedinica CSKA za čije usluge je zainteresiran Arsenal."Bio bi oduševljen kada bi karijeru nastavio u engleskom prvenstvu. Ponuda Arsenala se ne odbija, no o svemu odlučuju čelnici klubova," zaključio je ruski reprezentativac.

AMSTERDAM

U prvom susretu 20. kola Nizozemske lige Feyenoord je kao gost slavio kod Excelsiora. Pogodak za domaćine dao je Johan Voskamp (80), dok su strijelci za Feyenoord bili Danny Buijs (31), Nick Hofs (40) i Stein Huysegems (50).

LOME

Francuz Patrice Neveu imenovan je za novoga trenera nogometaša Toga, koji su se iznenađujuće kvalificirali na SP u Njemačkoj, da bi se na samom prvenstvu obrukali rezultatom i skandalima oko smjenjivanja trenera, raspodjele novca, pa čak i pokušajem bojkota utakmice. Francuz će na klupi Togoa zamijeniti Nijemca Otta Pfistera i njegova pomoćnika Kodjovia Mawuenu, koji se brinuo o reprezentaciji kada je Nijemac dao otkaz. Neveua (52) čeka težak posao sa Togom, koji preuzima samo dva mjeseca nakon što je dobio otkaz kao izbornik Gvineje, s kojom je u veljači došao do četvtrtfinala Adričkog prvenstva, ali je u kvalifikacijama za novo Afričko prvenstvo ubilježio jedan bod iz dva dvoboja. Neveu je u Francuskoj vodio amaterske momčadi, da bi potom preuzeo tuniske i kineske klubove, a bio je i izbornikom reprezentacije Nigera. Prvi susret pod novim izbornikom Togoanci će imati protiv Sierra Leonea u ožujku.

PERTH

U prvom susretu Hopman Cupa, teniskog natjecanja mješovitih parova u Perthu, domaćin Australija je svladala Rusiju sa 2:1. U prvom dvoboju Mark Philippoussis je bio bolji od Dmitrija Tursunova sa 6:4, 7:6 (0), a pobjedu je Australcima osigurala Alicia Molik koja je svladala Nadiu Petrovu sa 6:2, 2:6, 6:2. U susretu parova, koji nije ništa odlučivao Petrova i Tursunov su bili bolji od Molik i Philippoussisa sa 7:6 (8-6), 6:1. Australci, koji su igrali u svih 18 izdanja Hopman Kupa, ali ga osvojili samo jednom 1998., vode u skupini A, u kojoj još igraju Amerikanci i Francuzi. Hrvatsku na Hopman Kupu predstavljaju brat i sestra Mario i Sanja Ančić, a prvi dvoboj u skupini B igrat će prvoga dana 2007. protiv Španjolske, za koju igraju Tommy Robredo i Medina Garrigues.

TOKIO

Napadač nogometne reprezentacije Kostarike, Paolo Wanchope (30) karijeru će nastaviti u redovima japanskog prvoligaša Tokia.Bivši igrač Manchester Citya, West Hama i Malage za japanski klub je potpisao ugovor na godinu dana. Posljednjih šest mjeseci Wanchope je bio član argentinskog Rosaria, no razišao se s upravom kluba zbog neisplaćenih premija.Wanchope je najbolji strijelac u povijesti reprezentacije Kostarike sa 45 postignutih pogodaka u 70 nastupa.

ATENA

Vodstvo grčkog nogometnog prvoligaša Olypiacosa uručilo je otkaz norveškom stručnjaku Trondu Solliedu, a za novog trenera izabran je Panagiotos Lemonis.Bivši trener Xanthia potpisao je ugovor s pirejskim klubom na dvije i pol sezone. Pod vodstvom Sollieda Olympiakos je prošle sezone osvojio duplu krunu, naslov i kup, no razočarao je u Ligi prvaka, što je i bio razlog prekida suradnje.Lemonis je osam godina igrao za Olympiacos, a kao trener ga je vodio 2002. godine. Premijeru na klupi lidera grčkog prvenstva Lemonis će imati 7. siječnja u susretu s bivšim klubom Xanthijem.

PARIZ

Predzadnjeg dana 2006. francuski prvoligaš Paris SG dobio je veliko pojačanje nakon što je Argentinac Marcelo Gallardo potpisao u Parizu dvoipolgodišnji ugovor. Gallardo (30) je došao iz River Platea, a ovaj iskusni vezni igrač već je igrao u Francuskoj, s Monacom je 2000. osvojio prvenstvo, a 2003. Liga kup.Zasad se ne zna koliko je PSG platio Gallarda.

NEW YORK

Rezultati NBA lige:

Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 109:89

(Damir Markota igrao jednu minutu, jedan promašeni šut za tricu)

Toronto Raptors - Chicago Bulls 97:107

Washington Wizzards - Orlando Magic 122:111

Charlotte Hornets - Los Angeles Lakers 133:124 (3 produžetka)

Miami Heat - New Jersey Nets 81:91

Detroit Pistons - Indiana Pacers 92:93

New Orleans Hornets - Denver Nuggets 99:89

Minnesota Timberwolves - Seattle SuperSonics 101:82

Houston Rockets - Atlanta Hawks 94:68

Phoenix Suns - New York Knicks 108:86

Portland Trail Blazers - Philadelphia 76ers 95:98

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 102:93

Golden State Warriors - Boston Celtics 110:100

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙