FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PUZ: Pljačke benzinskih postaja u Miramarskoj i Donjoj Zelini

ZAGREB, 24. prosinca 2006. (Hina) - Nepoznati počinitelj maskiran crnom kapom s prorezima za oči uz uporabu pištolja rano jutros oko četiri sata opljačkao je Ininu benzinsku postaju u Miramarskoj ulici, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.
ZAGREB, 24. prosinca 2006. (Hina) - Nepoznati počinitelj maskiran crnom kapom s prorezima za oči uz uporabu pištolja rano jutros oko četiri sata opljačkao je Ininu benzinsku postaju u Miramarskoj ulici, izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Najprije je uperio pištolj u starijeg zaposlenika, a potom i mlađeg tražeći da mu predaju novac, što su oni iz straha i učinili. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, rekao je danas na konferenciji za novinare načelnik Ureda načelnika Policijske uprave zagrebačke Krunoslav Borovec.

Također je naveo da su dvojica nepoznatih počinitelja maskirana crnim kapama s prorezima za oči uz prijetnju pištoljem, počinila sinoć oko 23 sata razbojstvo nad dvoje zaposlenika benzinske postaje Tifon.

Nakon pljačke pobjegli su osobnim vozilom tamnoplave boje bez registarskih pločica. Ukrali su nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na obje benzinske postaje postoji sustav videonadzora i u policiji vjeruju da će im to koristiti pri pronalaženju počinitelja.

Borovec je također u ime Policije uputio apel građanima da Božić proslave na miran i dostojanstven način bez korištenja vatrenog oružja i pirotehnike, izrazivši nadu da u idućim danima neće trebati zbrajati posljedice neprimjerenog slavlja uz neovlašteno korištenje vatrenog oružja i pirotehnike te stradavanje djece.

Borovec je izvijestio da su policijski djelatnici iz postaje Jastrebarsko dovršili kriminalističku obradu nad hrvatskim državljaninom (21) zbog osnovane sumnje da je 23. prosinca oko 9,30 sati u mjestu Kozlikovo bb, ispred kuće vlasništvo hrvatskog državljanina (67), nanio teške tjelesne ozljede njegovoj supruzi (53).

Utvrđeno je da su trojica zaposlenika komunalnog poduzeća obavljali odvoz smeća u mjestu Kozlikovo na području Jastrebarskog i oko 9,30 sati došavši do kuće oštećene dio smeća pokupili, a dio ostavili.

Žena je tada o tome obavijestila njihovo poduzeće i žalila se na takvo postupanje.

Nedugo nakon toga trojica su se zaposlenika vratila na mjesto događaja, te se žena zajedno sa svojim suprugom i sinom (36) verbalno sukobila sa zaposlenicima nakon čega je sukob prerastao i u međusobni fizički obračun.

Sin je fizički napao zaposlenika (21) koji je uspio izbjeći udarac te zajedno sa osumnjičenim napao oštećenu. Srušili su je na kolnik i fizički napali. Osumnjičeni je oštećenu udario šakom u glavu nanijevši joj tešku tjelesnu ozlijedu (prijelom donje orbitalne kosti očne šupljine) zbog koje je zadržana na liječenju u KB Dubrava.

Protiv ukućana kao i protiv dvojice zaposlenika (21) bit će podnijet zahtjev za pokretanjem prekršajnog postupka.

Protiv trećeg osumnjičenog biti će podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Jastrebarskom zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda, izvijestio je načelnik Ureda načelnika Policijske uprave zagrebačke Krunoslav Borovec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙