FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Svjetska izložba fotografija "Breast Friends" u Zagrebu

ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - U sklopu poučno-dobrotvorne kampanje o raku dojke "One nisu same" udruge "Nade" večeras je u Zagrebu otvorena svjetska izložba fotografija "Breast Friends" slavnoga britanskog fotografa Rankina.
ZAGREB, 20. prosinca 2006. (Hina) - U sklopu poučno-dobrotvorne kampanje o raku dojke "One nisu same" udruge "Nade" večeras je u Zagrebu otvorena svjetska izložba fotografija "Breast Friends" slavnoga britanskog fotografa Rankina.

Rankin je fotografirao poznate zvijezde (Jerry Hall, Goran Višnjić, Marcia Cross i mnogi drugi) i njihove bližnje, oboljele od raka dojke.

Cilj izložbe, koja je obišla desetak gradova, među kojima su i London, Madrid, Lisabon, Atena, Toronto i Rim, jest upozoriti javnost na važnost prijatelja te duhovne i praktične potpore ženama u borbi s tom zloćudnom bolesti, karcinomom dojke.

Hrvatski doprinos svjetskoj kampanji dao je i poznati hrvatski fotograf Damir Hoyka kroz šest fotografija hrvatskih parova. Na fotografijama su poznate osobe (Ivan Đikić, Tarik Filipović, Ksenija Pajić, Sandra Bagarić, Mia Begović i Vitomira Lončar) i njima bliske osobe oboljele od raka dojke.

Otvorenju izložbe u Centru Kaptol nazočili su, uz ine, premijer Ivo Sanader sa suprugom Mirjanom, prof. dr. sc. Jasminka Jakić-Razumović, predsjednica udruge "Nade", prof. dr. sc. Eduard Vrdoljak, Damir Hoyka i neki od hrvatskih parova "Breast Friends" koje je fotografirao Hoyka - Ksenija Pajić, Sandra Bagarić i Mia Begović i njima bliske osobe koje su se borile s rakom dojke.

''Rak dojke najčešća je bolest karcinoma u žena, a jedna od najvažnijih poruka koje treba poslati jest da uz rano otkrivanje, pravilnu dijagnozu i terapiju - postaje sve više kronična bolest", rekao je dr. Vrdoljak.

''No osim medicine treba reći da je upravo nevjerojatno kolika je snaga i pomoć bližnjih i prijatelja. Oni bolesnim ženama daju potrebnu snagu da izdrže i bore se. Bolesnice treba ohrabrivati da na preglede i savjetovanja dovedu svoje bližnje. Odnos s liječnikom i međusobno povjerenje jako je važno u liječenju, ali stalna potpora voljenih osoba - neusporedivo je najvažnija'', rekao je dr. Vrdoljak

Kampanja "One nisu same", cilj koje je informirati žene o potrebi rana otkrivanja, vrstama i načinima liječenja raka dojke te psihološkoj potpori, trajat će do kraja veljače 2007. i u tijeku nje prikupljat će se novac za kupnju uređaja za određivanje gena u tumorskom tkivu, koji je presudan u određivanju liječenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙