Randić je podsjetila kako će na izložbi biti prikazana kultura prehrane u nekoliko tematskih cjelina. "U povijesnom pregledu od neolita, težište će izložbe biti na opreci "siromaške" i bogataške prehrane", rekla je, dodavši kako će biti prikazane karakteristične regionalne osobitosti pojedinih hrvatskih krajeva.
Bit će prikazana i kuhinja hrvatskih plemićkih obitelji, napomenula je, podsjetivši kako će široj javnost biti predstavljen i dio kuharskih knjiga iz bogate zbirke Zlatka Puntijara.
Objasnila je i kako će dio izložbe biti posvećen priči o kavi.
"Također ćemo predstaviti utjecaj prehrambene industrije na promjene navika u konzumaciji hrane i pića", rekla je.
Frlan je podsjetio kako je izložba pripremana gotovo dva mjeseca. Odaziv hrvatske prehrambene industrije u organizaciji izložbe o tradicionalnoj hrvatskoj prehrani ocijenio je lošim.
U povodu izložbe koja će u Etnografskom muzeju u Zagrebu biti otvorena od 20. prosinca 2006. do 1. travnja 2007., objavljen je katalog Mirjane Randić i Nives Rittig-Beljak "Svijet hrane u Hrvatskoj" .