FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ana Knežević izabrana za predsjednicu SSSH

ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Ana Knežević izabrana je danas za novu predsjednicu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).
ZAGREB, 19. prosinca 2006. (Hina) - Predsjednica Sindikata trgovine Hrvatske Ana Knežević izabrana je danas za novu predsjednicu Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH).

Nakon što je proteklih pola godine bila v. d. predsjednice SSSH, na čelno mjesto najveće hrvatske sindikalne središnjice Knežević je izabrana na 5. kongresu SSSH, koji se jučer i danas održao u Zagrebu. Kao jedinoj kandidatkinji potporu joj je izrazilo 223 od ukupno 243 zastupnika, koliko ih je pristupilo glasovanju.

Knežević je kao prioritete za SSSH u novom razdoblju istaknula donošenje zakona koji bi regulirali politiku plaća u Hrvatskoj, te izmjenu loših odredbi Zakona o radu, koje nisu rezultirale većim zapošljavanjem već samo smanjenjem radničkih prava, kao što je epidemija zapošljavanja na određeno vrijeme.

Apelirala je na Vladu, poslodavce i sindikate da zajednički rade na uspostavi istinskog socijalnog dijaloga, za čiju su nisku razinu velikim dijelom krivi i razjedinjeni hrvatski sindikati.

SSSH će u iduće četiri godine raditi i na postizanju veće učinkovitosti Inspekcije rada te, poučen iskustvima zemalja poput Češke i Slovenije, inzistirati na izradi "cost-benefit" analize pristupanja Hrvatske Europskoj uniji.

Bolje uvjete života i rada za hrvatske radnike mogu osigurati samo snažni, ujedinjeni i gromoglasni sindikati, a SSSH kao najveća središnjica s 211.000 članova i 22 granska sindikata u tome ima najveću odgovornost, istaknula je Knežević.

Kongres SSSH pratilo je dvadesetak gostiju iz međunarodnog sindikalnog pokreta, predvođenih Guyem Ryderom, generalnim tajnikom Međunarodne konfederacije sindikata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙