FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitskom Swing Softwareu premijerova nagrada za najbolji web

ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Splitska tvrtka Swing software dobitnica je premijerove nagrade za najbolje web stranice, u tradicionalnom godišnjem natječaju 'Vidi Web Top 100' za 2006. godinu.
ZAGREB, 18. prosinca 2006. (Hina) - Splitska tvrtka Swing software dobitnica je premijerove nagrade za najbolje web stranice, u tradicionalnom godišnjem natječaju 'Vidi Web Top 100' za 2006. godinu.

Uručujući nagradu, predsjednik Vlade Ivo Sanader na današnjoj je svečanosti rekao da je namjera Vlade stvoriti uvjete za razvoj Hrvatske kao društva znanja, što će biti temelj za ekonomiju znanja, koja nam je, kako je rekao, glavna šansa na globaliziranom svjetskom tržištu.

Swing Software je osnovan prije pet godina, a glavna djelatnost tvrtke je proizvodnja softvera za izdavačku djelatnost i upravljanje dokumentacijom. Proizvode Swing Softwarea koristi oko tisuću organizacija diljem svijeta. Nagrađene stranice nalaze se na adresi www.swingsoftware.com.

Nagrade za najbolje web stranice dodijeljene su u još deset kategorija.

Limun.hr nagrađena je stranica u kategoriji financijskih institucija. U kategoriji internet prodaje pobjednica je stranica algoritam.hr, a najboljim korporativnim stranicama proglašene su stranice Lječilišta Topusko.

Stranica Croblogeri.com najbolja je u kategoriji medija i novosti, a na adresi sportskitrening.hr nalazi se najbolji web u području sporta i zdravlja. Automobilija.net najbolja je u skupini web stranica s auto moto tematikom, dok je u djelatnosti turizma i putovanja za najbolju izabrana stranica arouncroatia.com.

Znanstveni portal croeos.net najbolji je u kategoriji znanosti, obrazovanja i kulture, bambi.hr u području zabave, mode i glazbe, a suza.hr web Saveza udruga za zaštitu životinja grada Zagreba u kategoriji nevladinih organizacija i državnih institucija.

Natječaj Vidi Web Top 100, provodi se sedmu godinu zaredom. Ove godine, prijavljeno je 4.100 web stranica. Najbolje izabire žiri sastavljan od stručnjaka iz vodećih hrvatski redakcija, institucija i kompanija.

Po prvi put ove godine, Vidi je dodijelio i 'e-novation' nagrade za najbolje hi-tech izvozne proizvode.

Prvonagrađeni u kategoriji malih tvrtki je tvrtka Mireo za proizvod Mireo via GPS. To je navigacijski sustav koji ima sve funkcije kao i sustav ugrađen u automobil, odnosno prikaz karte i određivanje optimalnog puta, slikovne i glasovne upute na hrvatskom jeziku, pretraživanje karte i druge funkcije.

Prvu nagradu u skupini srednjih tvrtki dobila je zagrebačka tvrtka General Grafik za profesionalni pisač superiornih performansi.

Kod pojedinaca, dobitnik je Mate Rimac, za rukavicu za upravljanje računalom koja objedinjuje funkcije tipkovnice i miša.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙