FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV - Sport u 21 sati

ZAGREB, 14. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:
ZAGREB, 14. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 21 sati:

MADRID - Vodstvo španjolskog nogometnog velikana dogovorilo je sve detalje s mladim argentinskim napadačem River Plate, Gonzalom Higuainom, objavila je madridska radio postaja Radio Marca. River Plate će dobiti 13 milijuna eura odštete, dok će 19-godišnji Higuain potpisati ugovor na šest godina. U utrci za mladog napadača bio je i londonski Chelsea, no ovoga puta Roman Abramović nije uspio jer je mladi "Gaučo" želio karijeru nastaviti u "Kraljevskom klubu". Gonzalo Higuain je rođen u Francuskoj, ali su mu roditelji argentinskog porijekla i odmah nakon njegovog rođenja preselili su u Argentinu.

STOCKHOLM - Hrvatske rukometašice oprostile su se od Europskog prvenstva u Švedskoj pobjedom protiv aktualnih olimpijskih pobjednica Dankinja. U susretu trećeg kola II skupine Hrvatska je slavila 26:22 (16:9). Nažalost, bila je to pobjeda koja nije bitnije utjecala na plasman hrvatske ekipe, jer su odabranice izbornika Josipa Šojata i prije posljednjeg kola izgubile sve izglede za plasman u polufinale europske smotre. Na koncu hrvatske rukometašice su drugi natjecanja zaključile s jednom pobjedom i dva poraza. Najbolje u hrvatskim redovima bile su Nikica Pušić (5), Vesna Milanović Litre (4), Božica Palčić (4), te Ivana Jelčić sa čak 18 obrana. U danskim redovima najefikasnije su bile Rikke Skov (7) i Henriette Mikkelsen (4).

LONDON - Disciplinska komisija Engleskog nogometnog saveza (FA) kaznila je menadžera Arsenala, Arsene Wengera sa 10.000 funta zbog fizičkog nasrtaja na sada već bivšeg menadžera West Hama, Alana Pardewa. Menadžer londonskih "Topnika" je u pisanoj izjavi priznao krivnju za "agresivno ponašanje" pa mu je FA izrekao kaznu bez saslušanja. Pored novčane kazne francuski stručnjak je upozoren da bi svaki eventualni naredni incident značio i suspenziju. Do sukoba između Wengera i Pardewa je došlo prošlog mjeseca kada je Pardew na provokativan način proslavio pogodak West Hama. Wenger je žestoko reagirao i nakon nekoliko međusobnih psovki pokušao se fizički obračunati sa suparnikom. Sukob su spriječili njihovi najbliži suradnici.

VAL GARDENA - Švicarac Didier Cuche ostvario je najbrže vrijeme na treningu spusta u Val Gardeni. Cuche je ostvario vrijeme 1:57.09, što je 11 stotinki sekunde bolji rezultat od njegova sunarodnjaka Ambrosia Hoffmanna, dok je treći bio Francuz Antoine Deneriaz (1:57.30).

ALŽIR - Proslavljeni francuski nogometaš Zinedine Zidane, koji se već četiri dana nalazi u posjetu Alžiru, domovini svojih roditelja, dobio je najveće državno priznanje - El Athir. "Zizou" je orden uručio alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika. "El Athir" su do sada dobivali jedino predsjednici država i heroji rata za nezavisnost koji je vođen od 1954. do 1962. godine. U trenucima dok je Zidane primao priznanje ispred predsjedničke palače okupilo se više od 100.000 ljudi koji su željeli pozdraviti jednog od najboljih nogometaša svih vremena. Ziadneu je ovo prva posjeta Alžiru nakon 20 godina, a s njim su u posjeti majka i jedan od četvorice sinova.

YOKOHAMA - Nogometaši Barcelone očekivano su se plasirali u finale klupskog prvenstva svijeta nakon što su danas u drugom polufinalnom susretu s 4:0 (2:0) pobijedili meksičku Ameriku. Susret je odigran pred 62.316 gledatelja na stadionu u Yokohami, a strijelci za prvaka Europe bili su: Ediur Gudjonhsen (11), Rafael Marquez (30), Ronaldinho (65) i Deco (85) minuta. Protivnik Barcelone u nedjeljnom finalu bit će brazilski Internacional koji je jučer u prvom polufinalnom susretu pobijedio egipatski Al Ahly s 2:1.

LOS ANGELES - Američka tenisačica 30-godišnja Lindsay Davenport objavila je da je trudna, a to vjerojatno znači i kraj njene igračke karijere. "Mrzim frazu 'odlazak u mirovinu'. No, protekla sezona toliko me je fizički iscrpila da si više ne mogu zamisliti povratak na teniske terene. Moja budućnost je uz mog supruga i dijete koje očekujem", izjavila je u srijedu Lindsay Davenport. Davenport je tijekom karijere osvojila 51 turnir, među kojima su i tri grand slama (US Open, Australian Open i Wimbledon).

MADRID - Napadač Barcelone Brazilac Ronaldinho (26) bit će proglašen za najboljeg nogometaša na svijetu u izboru Fife, tvrdi u današnjem izdanju španjolski dnevnik "Marca". Prema pisanju "Marce", drugo mjesto u izboru najboljeg nogometaša na svijetu pripalo je talijanskom reprezentativcu Fabiju Cannavaru, a treće Francuzu Zinedineu Zidaneu. Ronaldinho, koji je bio najbolji nogometaš na svijetu 2004. i 2005., s Barcelonom je osvojio Ligu prvaka i španjolsko prvenstvo. Ukoliko je točna informacija "Marce", Ronaldinho će biti prvi igrač koji je tri puta zaredom izabran za najboljeg nogometaša na svijetu u izboru Fife. U Fifinom izboru za najboljeg nogometaša godine sudjeluju izbornici i kapetani svih svjetskih reprezentacija. Proglašenje najboljeg nogometaša na svijetu održat će se 18. prosinca u sjedištu Fife u Zuerichu.

RIM - Talijanski biciklist Damiano Cunego (25) produžio je ugovor s momčadi Lampre za još dvije godine. To znači da će Cunego u Lampreu ostati do 2009. godine. Cunego je 2004. pobijedio na utrci Giro d'Italia.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙