FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada objavila javni poziv za imenovanje četiri člana UV Hine

ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske objavila je javni poziv za imenovanje četiri člana Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine).
ZAGREB, 12. prosinca 2006. (Hina) - Vlada Republike Hrvatske objavila je javni poziv za imenovanje četiri člana Upravnog vijeća Hrvatske izvještajne novinske agencije (Hine).

Javni poziv objavljen je u Narodnim novinama br. 133 od 11. prosinca 2006.

I. Na temelju članka 12. Zakona o Hrvatskoj izvještajnoj novinskoj agenciji Vlada RH objavljuje javni poziv radi prikupljanja prijave kandidata za imenovanje četiri člana Upravnog vijeća Hine i to jednoga člana iz reda stručnjaka za medije, a ostala tri člana iz reda ekonomsko-financijskih, pravnih i informatičnih stručnjaka.

II. Za člana Upravnog vijeća Hine ne može se imenovati državni dužnosnik, osoba koja obnaša neku dužnost u tijelima političke stranke, ni osoba koja je u radnom odnosu ili obavlja bilo koje druge poslove u konkurentskim tvrtkama zbog kojih bi moglo doći do sukoba interesa.

Mandat članova Upravnog vijeća je četiri godine.

III. Na temelju prispjelih prijava na javni poziv Vlada će predložiti Hrvatskom saboru imenovanje članova Upravnog vijeća Hine.

IV. Prijave, uz koje je obvezno priložiti životopis i dokaze o ispunjavanju uvjeta iz ovog javnog poziva podnose se u roku od 15 dana od objave javnog poziva na adresu Ministarstva kulture, Runjaninova 2., 10000 Zagreb s naznakom - Prijava kandidata za člana Upravnog vijeća Hine.

U Narodnim novinama broj 133. od 11. prosinca objavljena je i Odluka Hrvatskog sabora o razrješenju dijela članova Upravnog vijeća Hine.

Tom Odlukom koju je Hrvatski sabor donio 1. prosinca 2006. dužnosti Upravnog vijeća Hine razriješeni su Božo Skoko, Dijana Katica, Dražen Jović i Ivan Rusan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙