FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Libanonska oporba poziva na prosvjede u petak

BEJRUT, 30. studenog 2006. (Hina) - Libanonska oporba je pozvala u četvrtak sve Libanonce na prosvjede u petak u središtu Bejruta.
BEJRUT, 30. studenog 2006. (Hina) - Libanonska oporba je pozvala u četvrtak sve Libanonce na prosvjede u petak u središtu Bejruta.

"Oporbene snage, temeljeći se na ustavnim pravima, pozivaju Libanonce svih vjera na mirne prosvjede u petak", stoji u priopćenju oporbe, koju vodi šijitska stranka Hezbollah.

Svrha prosvjeda je "traženje osnivanja vlade nacionalnog jedinstva, zadužene prije svega za pripremu novog izbornog zakona", dodaje priopćenje.

Oporbene stranke traže od prosvjednika da ističu samo libanonsku zastavu i dozvoljene transparente, precizira priopćenje.

Taj apel se događa nakon neuspjeha svih političkih nastojanja u osnivanju vlade nacionalnog jedinstva.

Libanonska vlada "neće popustiti oporbi koja poziva na prosvjede kojima želi njezin pad, jer postoji izbor između demokracije i vjerske autokracije", rekao je ministar telekomunikacija Marwan Hamade.

"Vlada neće popustiti i ima podršku parlamentarne i većine stanovnika i arapskog svijeta", rekao je ministar koji pripada prozapadnoj i antisirijskoj većini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙