FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dan dubrovačkih branitelja, 6. prosinca

DUBROVNIK, 5. prosinca 2006. (Hina) - Dubrovčani će sutra obilježiti Dan branitelja i 15. obljetnicu od najtežega razaranja grada u povijesti.
DUBROVNIK, 5. prosinca 2006. (Hina) - Dubrovčani će sutra obilježiti Dan branitelja i 15. obljetnicu od najtežega razaranja grada u povijesti.

Napad na Dubrovnik srbocrnogorski agresor počeo je iz svih oružja 6. prosinca 1991. u 5,45 sati.

Na sam grad palo je nekoliko tisuća granata, poginulo je 19 branitelja i civila, a 60 ih je teže ili lakše ranjeno. Dubrovnik i kulturni spomenici pretrpjeli su najteža razaranja u povijesti, a to je bio ujedno vrhunac stradanja Dubrovčana koja su počela 1. listopada 1991.

Taj dan su malobrojni, ali hrabri dubrovački branitelji uspjeli na brdu Srđu nanijeti težak poraz srbocrnogorskom agresoru, što je bila prekretnica u Domovinskom ratu na hrvatskom jugu.

U povodu obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja u Dubrovniku će boraviti predsjednik Vlade Ivo Sanader sa suradnicima, koji će u 11 sati kod Križa na Srđu položiti vijenac, a nakon toga će baciti vijenac i u more u spomen na sve pomorce i branitelje stradale na moru.

Premijer će nazočiti i središnjoj proslavi Dana pomoraca u Kazalištu "Marina Držića", koju organizira Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙