FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ osnovao Savjet za promicanje istine o Domovinskom ratu

ZAGREB, 5. prosinca 2006. (Hina) - HDZ je danas na sastanku vodstva stranke s umirovljenim generalima osnovao Savjet za promicanje istine o Domovinskom ratu koji čini 40-ak visokih časnika članova stranke i simpatizera, a predsjedat će mu predsjednik stranke Ivo Sanader.
ZAGREB, 5. prosinca 2006. (Hina) - HDZ je danas na sastanku vodstva stranke s umirovljenim generalima osnovao Savjet za promicanje istine o Domovinskom ratu koji čini 40-ak visokih časnika članova stranke i simpatizera, a predsjedat će mu predsjednik stranke Ivo Sanader.

Savjet će razmatrati pitanja vezana uz branitelje i promicanje istine o Domovinskom ratu, istaknula je na konferenciji za novinare nakon sastanka zamjenica predsjednika stranke Jadranka Kosor. Također rekla da su okupljeni visoki časnici pozdravili dokumente s NATO summita u Rigi te da će se na stranačkoj razini uključiti u izradu komunikacijske strategije za pristupanje Hrvatske NATO kako bi hrvatskim građanima približili s prednostima članstva u toj asocijaciji.

Odgovarajući na novinarski upit Kosor je ponovila da osnivanje HDZ-ova Savjeta nije natjecanje s SDP-ovim Savjetom za branitelje, podsjetivši da je u HDZ-vom izbornom programu navedeno da će vratiti dostojanstvo hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

Napomenula je da će idući tjedan u Ministarstvu branitelja biti osnovan Savjet za branitelje.

Upitana narušava li "slučaj Glavaš" dostojanstvo braniteljima, Kosor je rekla da su se branitelji borili za dostojanstvo svakog čovjeka i pravnu državu, te da s obzirom da je u izvršnoj vlasti ne bi komentirala pravosudne odluke.

Članovi Savjeta za promicanje istine o Domovinskom ratu bit će u nedjelju nazočni i obilježavanju sedme obljetnice smrti prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana, najavila je Kosor.

Član HDZ-ova Predsjedništva Andrija Hebrang istaknuo je da Savjet treba pridonijeti ispravljanju slike o Domovinskom ratu u nekim segmentima hrvatske javnosti i da će ga činiti najkompetentniji ljudi među kojima i povjesničari. O tome trebaju govoriti oni koji su u njemu izravno ili neizravno sudjelovali i na temelji argumenata promicati istinu, rekao je Hebrang. Odgovarajući na novinarski upit Hebrang je rekao da u HDZ-ovom Savjetu nema aktivnih časnika i da je HDZ-ovo stajalište da njima nije mjesto u politici.

Saborski zastupnik Krešimir Ćosić i general zbora u pričuvi Pavao Miljavac drže da će Savjet pridonijeti kreiranju i boljem razumijevanju komunikacijske strategije pristupanja NATO-u

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙