FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 3. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati
ZAGREB, 3. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti iz Hrvatske do 15,30 sati

OSIJEK - Odvjetnik Branimira Glavaša Marko Dumančić najavio je da će sutra istraznom sucu Zupanijskog suda u Osijeku Mariju Kovacu podnijeti zahtjev da se, nakon privremenog prekida zagrebačke istrage i puštanja iz pritvora, prekine i istraga što se u Osijeku vodi protiv Glavaša. Glavaš, koji je nakon 37 dana štrajka glađu sinoć iz zagrebačke zatvorske bolnice dovezen u osječku Kliničku bolnicu, teškog je zdravstvenog stanja, a pretrage su u tijeku, doznaje se od njegova odvjetnika Marka Dumančića i dr. Vladimira Šišljagića. Zabranjeni su svi pozivi i posjeti na na bolnički Odjel jedinice osim najuže obitelji. Šisljagić, saborski zastupnik HDSSB-a i liječnik u Kliničkoj bolnici iz dežurnog tima koji je jučer primio Glavaša na intenzivni odjel, izjavio je da nužne pretrage obavlja liječnička ekipa na čelu s dr. Aleksandrom Včevom i da je Glavaševo zdravlje teško narušeno.

ZAGREB - Prigodnim programom u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski danas se obilježava Međunarodni dan invalida i Dan ustanova za rehabilitaciju hendikepiranih osoba profesionalnom rehabilitacijom i zapošljavanjem (URIHO). Prodajna izložba radova - letaka, časopisa, božićnih i novogodišnjih ukrasa te drugih autorskih ostvarenja koje su tijekom ove godine izradili štićenici ustanova za osobe s invaliditetom, otvara se u 16 sati u foayeu Velike dvorane. Popodne će okrugli stol "Mediji i osobe s invaliditetom" okupiti predstavnike medija, osobe s invaliditetom i predstavnike udruga i stručnjake koji se bave tom problematikom. Navečer će se održati humanitarni koncert i modna revija. Organizator obilježavanja Međunarodnog dana invalida i Dana ustanova za rehabilitaciju hendikepiranih osoba su Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo, rad, socijalnu zaštitu i branitelje, te URIHO.

KRAPINA - Međunarodni dan invalida na državnoj je razini danas proslavljen u Krapini otvorenjem rampe za invalide za ulaz u zgradu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo u Krapini, tradicionalnim mimohodom osoba s invaliditetom te svečanim programom u krapinskoj Festivalskoj dvorani. Međunarodni dan invalida obilježen je u organizaciji Vladina Povjerenstva za osobe s invaliditetom i Zajednice saveza osoba s invaliditetom Hrvatske i pod pokroviteljstvom potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti te predsjednice spomenuta povjerenstva Jadranke Kosor. Otvarajući rampu, istaknula je da ju u nju uloženo 200 tisuća kuna te da je izgrađena u suradnji s gradom Krapinom, u sklopu projekta pristupačnosti namijenjena osobama s invaliditetom "Zajedno za pristupačnu Hrvatsku".

ZAGREB - Peti član razbojničke skupine, koja je 29. studenog iz automobila u Dugome Selu pucala na policiju Stevo Amić, uhićen je jutros oko 10 sati u mjestu Obedišće, u polju kod rijeke Česme. Kako je priopćeno iz Ministarstva unutarnjih poslova, kada ga je policija uočila, Amić je kod sebe imao pištolj, no uhićen je bez uporabe sredstava prisile, te je doveden u Sektor kriminalističke policije na kriminalističku obradu. Amić je bio član skupine koja je prošle srijede iz automobila u Dugom Selu ispalila prema policijskom vozilu najmanje četri hica, nakon što su ih pokušali zaustaviti u mjestu Posavski Bregi, a policija ne isključuje mogućnost da je upravo on zapucao prema policajcima. Amić je policiji bio poznat po nizu kaznenih djela, poput pokušaja ubojstva, otmice, krađa, teških krađa i silovanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙