FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 4,30 sati

ZAGREB, 2. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati
ZAGREB, 2. prosinca 2006.(Hina) - Donosimo pregled važnijih događaja do 4,30 sati

BEJRUT - Pristup sjedištu libanonske vlade u središtu Bejruta, gdje traje prosvjed oporbe, djelomično je deblokiran, rekao je u srijedu navečer jedan vladin izvor, prenosi AFP.

"Nakon kontakata s predsjednikom parlamenta Nabihom Berrijem i vojskom zaduženom za sigurnost, dva od tri pristupa sjedištu vlade su oslobođena, rekao je taj neimenovani izvor.

Skupine prosvjednika, koje je mobilizirala oporba pod vodstvom prosirijske šijitske stranke Hezbollah, blokirale su u petak predvečer sve ulice koje vode do sjedišta libanonske vlade gdje se nalazi više ministara i premijer Fuad Siniora.

Libanonski premijer Fuad Siniora je u petak u telefonskom razgovoru s francuskim kolegom Dominiqom de Villepinom rekao da je odlučan nastaviti svoju akciju unatoč pritiscima, prema izvoru bliskom francuskom premijeru.

AMMAN -Jordanski kralj Abdullah razgovarao je u petak telefonom s libanonskim premijerom Fuadom Siniorom i pritom pozvao libanonski narod da "sačuva jedinstvo" ugroženo masovnim prosvjedima kojima se traži vladina ostavka, objavila je kraljevska palača.

Abdullah, koji se trenutno nalazi u službenom posjetu Indiji, naglasio je važnost očuvanja jedinstva "u vrijeme kada je libanonski narod suočen s golemim izazovima", stoji u priopćenju.

"Jordan ne želi da razlike u mišljenju između različitih političkih skupina dovedu do rascjepa koji prijete koheziji libanonskog društva", rekao je kralj.

BEJRUT - Saudijski kralj Abdullah telefonirao je u petak libanonskom premijeru Fuadu Siniori kako bi izrazio punu podršku Saudijske Arabije njegovim političkim stavovima, rekao je jedan vladin izvor, prenosi AFP.

Kralj je osudio prosvjednike koji blokadom sjedišta vlade krše sigurnost, rekao je jedan neimenovani libanonski dužnosnik. Kralj Abdullah je zatim razgovarao sa svim ministrima koji su također u zgradi vlade kako bi im prenio izraze podrške, dodao je isti izvor.

Prosvjednici traže ostavku Fuada Siniore, kojeg podržava zapad.

LONDON - Još su dvije osobe, od kojih je jedan Mario Scaramella, kontaminirane polonijem 210, radioaktivnom tvari kojom je otrovan bivši agent Aleksander Litvinenko.

Scarmella je hospitaliziran na University College hospital nakon što su otkriveni tragovi polonija 210 u njegovom organizmu, rekao je jedan glasnogovornik bolnice. Jedan glasnogovornik britanske vlade je rekao da su o tome službeno informirali talijansku vladu.

Nešto ranije je britanska Agencija za javno zdravlje (HPA) objavila priopćenje o "još jednoj osobi koja ima znatnu količinu radioaktivnog izotopa polonija 210 u svom organizmu", ali nije otkrila njezin identitet.

Navečer je agencija objavila da je jedan odrasli član obitelji Litvinenko, koji mu je bio blizak tijekom bolesti, bio izložen poloniju 210. Otkrivena razina nije dovoljno visoka da bi u kratkom roku izazvala bolest, precizirala je agencija.

Prema navodima tv Sky News, tragovi polonija su pronađeni na odjeći Litvinenkove supruge, ali ni ona ni njihov sin ga nemaju u organizmu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙