FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 2. prosinca do ponedjeljka 4. prosinca

ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja za subotu, 2. prosinca, nedjelju 3. prosinca i ponedjeljak, 4. prosinca.
ZAGREB, 1. prosinca 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja za subotu, 2. prosinca, nedjelju 3. prosinca i ponedjeljak, 4. prosinca.

Subota, 2. prosinca

-------------------

PULA - Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić sudjelovat će u proslavi prve obljetnice Down syndrom centra pod nazivom "Jedna nam je godina tek". Tom će prilikom potpisati novi ugovor o pružanju usluga za potrebe obitelji iz cijele Hrvatske te o proširenju kapaciteta Centra (u 11 sati). Ministar Ljubičić će potom u Općoj bolnici otvoriti Djelatnosti nuklearne medicine, a konferencija za novinare predviđena je u 12.30 sati.

OSIJEK - U povodu proslave Dana grada Osijeka, 2. prosinca Gradsko vijeće održat će svečanu sjednicu. Osijek svoj Dan slavi u spomen na ujedinjenje tri gradske cjeline - Gornji grad, Donji grad i Tvrđu, 1786. godine (Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku, 11 sati)

SPLIT - Proslava 50. godina Hrvatska gorske službe spašavanja - Stanice Split. Svečana sjednica i prigodni domjenak bit će u Vili Dalmacija (u 11 sati). Svečanosti će prethoditi pokazna vježba zemaljskog i helikopterskog spašavanja na južnim stijenama Marjana, kod crkvice Svetog Jere (10 sati). Nakon svečane sjednice na Planinarskom domu na Mosoru će se održati i zbor svih gorskih spašavatelja Hrvatske. Stanica Split u 50 godina rada imala je više od tisuću akcija spašavanja u kojima je spašeno tisuću i pol ljudi.

OTOK - Komemoracija u povodu 15. godišnjice pogibije pilota i padobranaca Prvog samostalnog zrakoplovnog voda Osijek Marka Živkovića, Mirka Vukušića, Ante Plazibata i Rade Grive. Polaganje vijenaca i paljenje svijeća je u 12 sati, a sveta misa zadušnica u Crkvi sv. Antuna Padovanskog u 12.30 sati.

KOPRIVNICA - U povodu 650 godina slobodnog i kraljevskog grada Koprivnice (1356.-2006.) održat će se međunarodni znanstveni skup "Koprivnica - okoliš, ljudi i grad u dugom trajanju". Sudjelovat će 16 povjesničarki i povjesničara iz Hrvatske, Mađarske i Slovenije (Gradska vijećnica, 9 sati). Na kraju znanstvenog skupa bit će predstavljen 2. broj časopisa Ekonomska i ekohistorija, te 10. broja znanstvenog časopisa Podravina (u 18.30 sati)

ZAGREB - Vijeće albanske nacionalne manjine Grada Zagreba organizira svečanost u povodu albanskog nacionalnog praznika Dana Zastave. U sklopu svečanosti bit će predstavljena knjiga "280 godina od dolaska Arbanasa", u čijem su pisanju sudjelovali povjesničari iz Zagreba, Zadra, Albanije, Italije i sa Kosova (Perkovčeva 2, u 18 sati)

Nedjelja, 3. prosinca

---------------------

PULA - Poznati talijanski književnik i teoretičar Umberto Eco sudjelovat će u programu "Doručak s autorom" na Sajmu knjige u Istri pod nazivom (Dom hrvatskih branitelja, u 10 sati).

PULA - Novi festival "Polis-Jadran-Europa", koji će se od lipnja 2007. održavati u Puli, bit će predstavljen u sklopu Sajma knjige u Istri. Riječ je o novom multidisciplinarnom festivalu kojemu je svrha na jednome mjestu prikazati specifičnu kulturu jadranskih gradova (Dom hrvatskih branitelja, 12 sati).

Ponedjeljak, 4. prosinca

------------------------

ZAGREB - Službeni završetak projekta Jačanje kapaciteta Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), koji je trajao 21 mjesec, a kojem su partneri bili USKOK i Antikorupcijski ured tužiteljstva. O rezultatima će govoriti glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, šef Delegcije Europske komisije u Hrvatskoj Vincent Degert, ministrica pravosuđa Ana Lovrin i drugi (Roosveltov trg 2, u 12 sati)

ZAGREB - Konferencija za novinare Ministarstva unutarnjih poslova o projektu "Obuka za policijske službenike RH u području trgovanja ljudima i krijumčarenja migrantima" (Ilica 335, u 10 sati). Cilj projekta je obuka 27 policijskih edukatora koji će svoja znanja prenijeti na 315 policijskih službenika. Obuku organizira Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Međunarodnom organizacijom za migracije u Hrvatskoj i vladom Velike Britanije. Prvi seminar održat će se u Tuheljskim Toplicama od 4. do 8. prosinca.

SISAK - U povodu Dana brodaraca i Dana pomoraca državni tajnik za more Branko Bačić i pomoćnik ministra za unutarnju plovidbu Janko Brnadić nazočit će obilježavanju godišnjice rada navoza za brodove (Galdovačka 4, 12 sati).

RIJEKA - Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina na radnom će sastanku o brodogradnji razgovarati s predstavnicima brodogradilišta u županiji, gradonačelnicima i načelnicima Rijeke, Kraljevice i Kostrene. Nakon toga će Komadina i predstavnici lokalnih jedinica održat će konferenciju za novinare ( sjedište Županije, Adamićeva 10, u 11,30 sati)

POREČ - Konferencija za novinare Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke-Liberalni demokrati, na kojoj će sudjelovati predsjednik Središnjeg odbora HNS-a Radimir Čačić (12.30 sati)

ZAGREB - Svečano otvaranje 3. nacionalne konferencije o volonterstvu i obilježavanje Međunarodnoga dana volontera. Na svečanosti će biti uručena priznanja 10-orici učenika osnovnih škola, koji su na natječaju Nacionalne zaklade osmislili najinovativnije volonterske inicijative. Priznanja će učenicima uručiti potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor. Za provedbu te volonterske inicijative svaka škola iz koje je nominiran rad, dobit će plaketu "Škola - prijatelj zajednice", a ravnateljima škola uručit će je ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac (Muzeju Mimara, Rooseveltov trg 5, 10 sati).

ZAGREB - Predstavljanje knjige Paje Kanižaja "Čuvajte mi mjesečinu", o kojoj će govoriti Stjepan Sučić, Stjepan Čuić, Maja Gjerek, Dražen Ernečić i Paje Kanižaja (Strossmayerov trg 4, 19 sati)

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙