FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 13. studenoga

ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 13. studenoga.
ZAGREB, 12. studenog 2006. (Hina) Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 13. studenoga.

ZAGREB - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastaje se s ministrom za administrativne poslove, vanjsku politiku, medije i turizam Flandrije Geertom Burgeoisom koji boravi u radnom posjetu Hrvatskoj. Tom će se prigodom potpisati Sporazum o suradnji između Hrvatske i Flandrije, nakon čega će ministri dati izjave za medije. (Trg N. Š. Zrinskog 7-8, 11.20, potpisivanje Sporazuma o suradnji u 12.20, a izjave za medije u 12.30).

PRAG - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić stiže u dvodnevni službeni posjet Češkoj na poziv svojega kolege Vaclava Klausa. Osim s Klausom Mesić se treba sastati i s premijerom Mirekom Topolanekom, potpredsjednikom Senata Jirijem Liškom, te praškim gradonačelnikom Pavelom Bemom. U Teslinoj ulici u Pragu trebao bi otkriti spomen ploču velikom izumitelju Nikoli Tesli.

BRUXELLES - Izaslanstvo Ministarstva obrane RH, predvođeno ministrom Berislavom Rončevićem, nazočit će sastanku EU Trojke s ministrima obrane Makedonije, Islanda, Norveške i Turske.

BEOGRAD - Pred beogradskim Specijalnim sudom za ratne zločine nastavlja se suđenje dvojici srbijanskih policajaca optuženih da su u lipnju 1999. godine na Kosovu ubili trojicu američkih državljana albanskog podrijetla.

BRUXELLES - Sastanak ministara vanjskih poslova EU.

WASHINGTON - Izraelski premijer Ehud Olmert trebao bi u Bijeloj kući razgovarati s američkim predsjednikom Georgeom W. Bushom.

BIŠKEK - Kirgistanski parlament zasjeda nakon sedmodnevnih prosvjeda kojima je predsjednik Kurmanbek Bakijev bio prisiljen potpisati novi ustav kojim je ograničio svoje ovlasti i prepustio ih parlamentu.

ISTANBUL - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan na sastanku Saveza civilizacija pridružuje se premijerima Španjolske i Turske.

Dežurni urednici:

Noć: Tomislav Rubić

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Sonja Djerasimović/Domagoj Janković

Navečer: Duška Gerić Koren

Telefon: 00385 1 4808 645

Telefax: 00385 1 4808 822

E-mail: vpdesk@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙