FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 23. studenoga

ZAGREB, 22. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 23. studenoga.
ZAGREB, 22. studenog 2006. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 23. studenoga.

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora (Trg Sv. Marka 6, velika vijećnica u 9,30 sati)

ZAGREB - Sjednica hrvatske Vlade (u 12 sati)

ZAGREB - Odbor za ravnopravnost spolova u suradnji s Uredom za ravnopravnost spolova Vlade Republike Hrvatske i nevladinom udrugom "Ženska soba" iz Ženske mreže Hrvatske organizira povodom obilježavanja 25. studenoga - Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, okrugli stol na temu "Seksualno nasilje - prijedlozi izmjena zakona, zaštita žrtava i razvoj prevencijskih programa" (Trg Sv. Marka 6, dvorana I. Mažuranića u 10 sati)

ZAGREB - Sindikati zdravstva, socijalne skrbi i kulture s Vladom će potpisati sporazum po kojem će im osnovica za plaće u iduće tri godine rasti za šest posto godišnje. Radi se o sporazumu kakav su u utorak potpisali sindikati državnih službi. Sindikati obrazovanja nisu prihvatili Vladinu ponudu pa nastavljaju sa štrajkom (Trg Sv. Marka 2 u 11 sati).

HRVATSKA - Štrajk u osnovnim i srednjim školama. Sindikat hrvatskih učitelja priključit će se štrajku koji je u srijedu počeo u srednjim školama zbog nezadovoljstva plaćama u prosvjeti. Predsjednik sindikata Zvonimir Laktašić očekuje veliki odaziv jer njegov sindikat ima članstvo u 800 od ukupno 836 hrvatskih osnovnih škola. U petak će se u štrajk uključiti i zaposleni u znanosti i visokom obrazovanju. Sindikati obrazovanja traže da Vlada u roku nekoliko godina nadoknadi zaostajanje njihovih plaća za plaćama u privredi za dvadesetak posto.

ZAGREB - Tri sindikata obrazovanja okupljena u tzv. vertikalu održat će konferenciju za tisak na temu: početak štrajka u visokom školstvu i tijek štrajka u osnovnom i srednjem školstvu (Hrvatski učiteljski dom, Trg maršala Tita 4 u 11 sati)

ZAGREB - Izborna skupština HAZU; izbor predsjednika, dva potpredsjednika, glavnog tajnika, te članova Predsjedništva i potvrda izbora tajnika Akademijinih razreda (Zrinski trg 11 u 17 sati)

ZAGREB - Međunarodna konferencija "Diskriminacija i antidiskriminacijska politika" koju organiziraju Human Right House Network, koja ima sjedište u Oslu (Norveška) i hrvatske organizacije udružene u Kuću ljudskih (u osnivanju) - Hrvatski pravni centar, B.a.b.e. i Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava (Središnji ured za državnu upravu, Maksimirska 63 u 9 sati)

ZAGREB - U okviru obilježavanja 400. obljetnice postojanja Klasične gimnazije u Zagrebu bit će otvorena izložba "Skulpture" akademskog kipara Stanka Jančića, bivšeg učenika Škole. Izložbu će otvoriti ministar kulture Božo Biškupić (Muzej "Mimara" u 19 sati)

ZAGREB - Glas koncila poziva na predstavljanje četiriju knjiga Tončija Matulića o bioetčkim izazovima i kloniranju čovjeka (Tribina grada Zagreba, Kaptol 27 u 18 sati)

ZAGREB - Otvorenje međunarodnog skupa "Prijelomne godine hrvatske povijesti - počeci Domovinskog rata (1990-1991)" (Hrvatski institut za povijest, Opatička 10 u 9,30 sati)

RIJEKA - Proglašenje desetero finalista Drugog međunarodnog natjecanja mladih opernih pjevača "Rijeka belcanto 2006." koje će ocjenjivački sud odabrati među 20 polufinalista (orkestralna dvorana HNK Ivana pl. Zajca, u 16 sati). Polufinalisti su odabrani između ukupno oko 50 prijavljenih natjecatelja, na osnovi njihovih snimaka. Finale natjecanja i završni koncert natjecatelja bit će održan 25. studenoga u riječkom HNK.

Dežurni urednici na Desku OSV:

prijepodne: Srebrenka Parlov

poslijepodne: Jasna Nahtigal Lazarić

navečer: Milka Ćurković

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙