FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 7. studenog

ZAGREB, 6. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. studenog.
ZAGREB, 6. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 7. studenog.

BERLIN - U Berlinu će se održati Dan hrvatskog gospodarstva tijekom kojeg će njemačkim saveznim dužnosnicima, čelnicima njemačkih gospodarskih institucija te tamošnjim gospodarstvenicima biti predstavljene mogućnosti gospodarske suradnje sa Hrvatskom. Skup počinje razgovorom potpredsjednika Vlade Damira Polančeca s državnim tajnikom u njemačkom Saveznom ministarstvu gospodarstva i tehnologije Berndom Pfaffenbachom, a nastavlja se prezentacijom "Hrvatska kao gospodarska lokacija". O prilikama na hrvatskom tržištu govorit će predstavnici resornih ministarstava, a područja prezentacija bit će energetika, turizam, promet, zaštita okoliša te malo poduzetništvo (8,00 sati, Savezno ministarstvo gospodarstva i tehnologije).

ZAGREB - Na Konferenciji o tržišnom natjecanju bit će riječi o novim uvjetima tržišnog natjecanja, temeljnim propisima o zaštiti tržišnog natjecanja, značaju prava i politike tržišnog natjecanja u EU te ulozi, zadaći i praksi Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Konferencija, koju organizira Infoarena, okupit će istaknute stručnjake za pravo i politiku tržišnog natjecanja u Hrvatskoj i Europskoj uniji (9,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

VRBOVSKO - Na vijaduktu Zečeve Drage u utorak će se završiti potiskivanje posljednjeg takta rasponske konstrukcije. Riječ je o najzahtjevnijem objektu izgradnje II A faze autoceste Rijeka-Zagreb, dopune na puni profil, na dionici Vrbovsko-Bosiljevo 2. Uz radove na vijaduktu Zečeve Drage, svi ostali radovi na dionici Vrbovsko - Bosiljevo odvijaju se u skladu s planom, te će ta dionica biti završena i puštena u promet do turističke sezone 2007, ističu iz Autoceste Rijeka-Zagreb. Radovi na izgradnji 924 metra dugog vijadukta Zečeve Drage vrijedni su 13 milijuna eura, a izvodi ih zagrebačka tvrtka Viadukt (12 sati gradilište vijadukta Zečeve Drage).

ZAGREB - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu u pravnim osobama u Hrvatskoj za kolovoz ove godine iznosila je 25,24 kuna, što je u odnosu na srpanj manje za 5,5 posto, a u odnosu na kolovoz prošle godine više za 4,7 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. U kolovozu ove godine plaćena su bila 182 radna sata, što je za 8,3 posto više nego u srpnju, pri čemu je najveći broj plaćenih sati bio u vodenom prijevozu (235), a najmanji u obrazovanju (171 sat). Promatrano po djelatnostima, najveća prosječna neto satnica za ovogodišnji kolovoz, u iznosu od 48,85 kune, isplaćena je u zračnom prijevozu. Najmanju satnicu, od 13,26 kuna u kolovozu su imali zaposleni u kožarstvu, a tek nešto većih 13,48 kuna iznosio je prosjek u proizvodnji odjeće.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙