FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljeno svjetsko natjecanje "Microsoft Imagine Cup" 2007.

VARAŽDIN, 27. studenog 2006. (Hina) - Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI) danas je predstavljeno svjetsko natjecanje "Microsoft Imagine Cup" za godinu 2007.
VARAŽDIN, 27. studenog 2006. (Hina) - Na varaždinskom Fakultetu organizacije i informatike (FOI) danas je predstavljeno svjetsko natjecanje "Microsoft Imagine Cup" za godinu 2007.

Natjecanje se održava četvrtu godinu, a do sada se natjecalo više od 100.000 studenata iz stotinjak zemalja, među kojima i iz Hrvatske. Namijenjeno je studentima i učenicima koji žele pokazati znanje u razvoju aplikacija na net platformi, algoritamskim rješenjima, izradi kratkog filma i drugim tehnologijama. Tema ovogodišnjega "Imagine Cupa" jest "Zamisli svijet u kojem tehnologija omogućuje bolje obrazovanje".

Prema riječima direktora "Microsofta Hrvatska" Davora Majetića, "Microsoft" poziva studente da odgovore na izazov i uporabu tehnologije radi unapređivanja izobrazbe diljem svijeta. Studenti se mogu prijaviti na natjecanje do 1. ožujka 2007. godine na internetskoj adresi www.imaginecup.com, a "Microsoft" će u Varaždinu 15. svibnja predstaviti hrvatske finaliste. Završnica natjecanja održat će se početkom kolovoza u Seulu, glavnome gradu Južne Koreje.

Na "Imagine Cupu", održanom ljetos u Indiji, ekipa studenata varaždinskoga FOI-ja postigla je velik uspjeh s projektom rješenja Smart.net ECG. Ekipa FOI-ja, u kojoj su bili Miroslav Novak, Marko Orešković, Zlatko Stapić i Marko Velić, pod mentorstvom dr. Nevena Vrčeka, plasirala se u finale u konkurenciji 42 ekipe iz svih krajeva svijeta. Njihov projekt Smart.net ECG jest rješenje za praćenje rada srca bolesnika. Osim upozorenja o mogućim nepravilnostima, hitnoj službi dostavlja se i lokacija bolesnika, što omogućuje pružanje pomoći u vrlo kratkom roku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙