Drugo mjesto osvojila je Marija Kuzminski, kuharica u varaždinskom Hotelu "Turist", a treće Hrvoje Zirojević, kuhar restorana "Nostromo" u Splitu.
Nakon prvog dijela natjecanja, danas je u finalu sudjelovalo 11 kuhara koji su pripremali svečani jelovnik od četiri slijeda.
Natjecanje "Zlatni kuhar" održano je u sklopu 3. Dana hrvatskog kulinarstva koje je organizirao Hrvatski kuharski savez, pod pokroviteljstvom predsjednika RH Stjepana Mesića.
Tijekom manifestacije održana su i natjecanja u dvije podkategorije. Zlatnu medalju za pripravljanje toplih jela dobili su Marija Kuzminski iz Hotela "Turist" u Varaždinu, Hrvoje Zirojević iz restorana "Nostromo" u Splitu i Željko Neven Bremec iz lovranskog "Branda".
Zlatne medalje za pripremu deserta i svečanog slatkog pladnja osvojile su Marija Denžić iz Hotela "Minerva" u Varaždinskim toplicama te Ljiljana Kristinić iz umaškog Hotela "Sol Umag" .
U spravljanju jela natjecalo se i oko 100 učenika srednjih ugostiteljskih škola, a najbolji su bili učenici ugostiteljske škole iz Opatije.
(Hina) xhsup yds