FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za ponedjeljak, 27. studenog

ZAGREB, 27. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 27. studenog.
ZAGREB, 27. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 27. studenog.

ZAGREB - U ponedjeljak, 27. studenoga u 15 sati istječe i drugi rok za predaju ponuda za kupnju dionica Ine u javnoj ponudi. Do tada, naime, tzv. nepovlaštene ponude mogu predati hrvatski državljani koji žele kupiti više dionica od iznosa od 38.000 kuna, a institucionalni investitori tzv. indikativne ponude. Prvi rok za predaju tzv. povlaštenih ponuda istekao je 23. studenoga, a službeno je objavljeno da je 44.271 hrvatski građanin iskoristio pravo na kupnju dionica Ine s pravom prvenstva i posebnim pogodnostima, a za dionice su ukupno uplatili 1,55 milijardi kuna. Konačnu cijenu po kojoj će oni kupiti dionice, a koja će se kretati u utvrđenom rasponu od 1.400 do 1.900 kuna, Vlada bi, kako je najavljivano, trebala utvrditi u ponedjeljak poslije podne, kada će odlučiti i o raspodjeli dionica.

ZAGREB - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) predstavit će na Zagrebačkoj burzi svoj "Tranzicijski izvještaj za 2006" (10,00 sati, Zagrebačka burza, Ksaver 200).

ZAGREB - Konferencijom "Učeće društvo - razmjena znanja o znanju" obilježit će se deset godina uspješnog djelovanja HUP-ovog Programa usavršavanja menadžera - PUMA. Skup je namijenjen predstavnicima gospodarskog i javnog sektora, a osnovni mu je cilj podići svijest o potrebi sinergije između ta dva sektora u naporima za transformaciju Hrvatske u društvo znanja. U deset godina Programa usavršavanja menadžera održano je 759 seminara i radionica, sa više od 7.000 sudionika (10 sati, Hotel Antunović, Ljubljanska avenija 100 A).

VUKOVAR - Polaganjem temeljnog kamena u Vukovaru počinje gradnja pogona za proizvodnju biodizela, kapaciteta 35.000 tona godišnje, poduzeća Europa Mil. Kamen temeljac položit će ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković (12 sati, bivši silos Đergaj).

OPATIJA - Otvaranje 17. savjetovanja o komunikacijskim tehnologijama i normama u informatici "KOM 2006." na kojem se očekuje oko 200 sudionika. Glavne teme savjetovanja, koje traje do 29. studenog, su mreže (LAN, WAN, WLAN), telefonija i javni servisi te Internet i sigurnost na mreži. Savjetovanje organiziraju HGK, Ministarstvo znanosti i tehnologije i tvrtka Case d.o.o. (9,00 sati, Hotel Adriatic).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙