FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za četvrtak, 23. studenog

ZAGREB, 23. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. studenoga.
ZAGREB, 23. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za četvrtak, 23. studenoga.

ZAGREB - Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika CROMA organizira tradicionalni godišnji susret CROMA-e. Glavni događaj radnog dijela skupa je međunarodno savjetovanje 'Nadzorni odbori u sustavu korporativnog upravljanja', a bit će predstavljena knjiga "Nadzorni odbori - vodič kroz sustav korporativnog upravljanja". U svečanom dijelu navečer će biti uručene tradicionalne CROMA-ine nagrade hrvatskim menadžerima godine, uz nazočnost predsjednika Republike Stjepana Mesića (konferencija za novinare u 9 sati, The Regent Esplanade Hotel, Mihanovićeva 1, dodjela nagrada menadžerima godine u 19,30 sati, ZV dvorana Globus).

ZAGREB - Na sjednici Zajednice obnovljivih izvora energije Hrvatske gospodarske komore, teme su grijanje na biomasu u Gospiću, prva hrvatska tvornica biodizela i druge teme iz područja obnovljivih izvora energije. Održat će se i rasprava o prijedlogu podzakonskih propisa za obnovljive izvore i kogeneraciju (12 sati, Draškovićeva 45/I).

ZAGREB - Nacionalno vijeće za konkurentnost i konzultantska tvrtka Roland Berger predstavit će rezultate istraživanja 'Izazovi budućnosti - Hrvatska 2016.' Istraživanje je provedeno na temelju ankete među hrvatskim menadžerima koji su predložili mjere koje smatraju nužnim za jačanje hrvatskog gospodarstva u narednih deset godina. Bit će predstavljen i usporedni pregled mjera koje za razvoj gospodarstva u Poljskoj, Češkoj, Austriji, Mađarskoj i Rumunjskoj, predlažu tamošnji menadžeri (11 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - Prosječni mjesečni deficit robne razmjene Hrvatske s inozemstvom je tijekom prvih devet ovogodišnjih mjeseci iznosio približno 930 milijuna američkih dolara, dosegnuvši tako na kraju rujna ukupni iznos od 8,36 milijardi USD. To je za milijardu dolara ili za 14,2 posto veći deficit u robnoj razmjeni s inozemstvom u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Stope rasta izvoza i uvoza su nakon prvih devet mjeseci ujednačene. I izvoz i uvoz su u odnosu na isto razdoblje 2005. godine povećani za 14,2 posto. No, to za uvoz znači povećanje za gotovo dvije milijarde dolara, dok je izvoz veći za 917 milijuna USD, napominju analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima". Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, ukupni hrvatski izvoz u prvih devet mjeseci ove godine iznosio je 7,27 milijardi dolara, a uvoz 15,73 milijardi dolara, što znači da pokrivenost uvoza izvozom iznosi niskih 46,9 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙