FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 22. studenog

ZAGREB, 22. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 22. studenoga.
ZAGREB, 22. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 22. studenoga.

VODNJAN - U rad će svečano biti pušten plinovod od platforme Ivana K u sjevernom Jadranu do terminala Pula te magistralni plinovod Pula-Karlovac, čime je omogućeno da se prirodni plin iz sjevernog Jadrana doprema izravno na hrvatsko kopno. Kod istarskog mjesta Galižana na Terminalu Pula, plinovod će, otvaranjem ventila na Terminalu, svečano u rad pustiti predsjednik Vlade Ivo Sanader. Magistralni plinovod Pula-Karlovac, duljine je 191 kilometar, podmorski plinovod od platforme Ivana K do istarske obale 45 kilomatara, a 10 kilometara je dug kopneni dio do Terminala Pula. Puštanjem u rad plinovoda Pula-Karlovac prestat će i do sada uobičajeni zimski problemi u opskrbi plinom, osigurava se dodatni opskrbni pravac plina, omogućava plinofikacija triju županija - Istarske, Primorsko-goranske i Karlovačke, te 28 gradova kroz koje plinovod prolazi, te omogućuje i plinofikaciju preostalih, do sada neplinoficiranih dijelova Hrvatske. (13 sati).

ZAGREB - Gospodarsko vijeće Hrvatske gospodarske komore - Komore Zagreb održat će tematsku sjednicu o problematici tržišnog natjecanja. Sjednica se organizira u suradnji s Agencijom za zaštitu tržišnog natjecanja, a teme su utvrđivanje zloporabe vladajućeg položaja poduzetnika, ocjena koncentracije i pravo tržišnog natjecanja (11 sati, Draškovićeva 45).

RAŠA - Istarska tvornica vapna svečano će pustiti u rad novi proizvodni pogon vrijedan 4,5 milijuna eura, što je najveća investicija tvrtke od osnivanja. Tim povodom bit će održana konferencija za novinare (11 sati, prostorije Općine Raša).

ZAGREB - Ukupna neto imovina četiriju obveznih mirovinskih fondova u Hrvatskoj iznosila je na kraju listopada ove godine više od 15,13 milijardi kuna, a u odnosu na rujan povećana je za 2,86 posto, odnosno za 420,7 milijuna kuna, pokazuju podaci Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Istovremeno je neto imovina šest otvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova povećana za 4,86 posto te je krajem prošlog mjeseca iznosila više od 317,85 milijuna kuna. Devet aktivnih zatvorenih dobrovoljnih mirovinskih fondova je pak krajem listopada upravljalo s neto imovinom od 44,6 milijuna kuna. To znači da je ukupna neto imovina svih mirovinskih fondova na kraju listopada gotovo dosegnula iznos od 15,5 milijardi kuna.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙