FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za utorak, 21. studenog

ZAGREB, 21. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 21. studenog.
ZAGREB, 21. studenog 2006. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za utorak, 21. studenog.

ZAGREB - Predstavnici Hrvatske elektroprivrede (HEP) održat će prezentaciju izdanja obveznica HEP-a. Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) odobrila je Hrvatskoj elektroprivredi prospekt o izdavanju kunskih obveznica javnom ponudom u ukupnom iznosu od 500 milijuna kuna, dospijeća 2013. godine, koje će biti uvrštene u Službeno tržište (prvu kotaciju) Zagrebačke burze. Odluku o izdavanju obveznica Uprava HEP-a donijela je u svibnju ove godine, a Nadzorni ju je odbor odobrio u lipnju. Zajednički agenti i pokrovitelji ovog izdanja HEP-ovih obveznica te agenti zaduženi za njihovo uvrštenje su Privredna banka Zagreb, Raiffeisenbank Austria i Zagrebačka banka, dok je suaranžer izdanja Societe Generale - Splitska banka (10,00 sati, Hotel Westin, Kršnjavoga 1).

ZAGREB - Na konferenciji za novinare Tourismus marketinga Austrije bit će predstavljena turistička ponuda Bad Kleinkirchheima u Koruškoj, poznatog odredišta hrvatskih ljubitelja skijanja (11,00 sati, Hotel Dubrovnik, Gajeva 1).

ZAGREB - Višak u robnoj razmjeni s inozemstvom u prvih devet mjeseci ove godine ostvaren je u šest od 21 hrvatske županije, i to u Osječko-baranjskoj, Sisačko-moslavačkoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Varaždinskoj i Ličko-senjskoj županiji, pokazuju privremeni podaci Državnog zavoda za statistiku. Ukupni hrvatski izvoz u razdoblju od početka ove godine do kraja rujna iznosio je 7,37 milijardi dolara, dok je uvoz istodobno dostigao iznos od 15,7 milijarde dolara. Pritom se najveći dio izvoza i uvoza odnosi na Grad Zagreb, više od 37,6 posto ukupnog hrvatskog izvoza, odnosno 2,77 milijardi USD, kao i gotovo 58 posto ukupnog uvoza ili 9,11 milijardi USD. Među županijama koje pak bilježe suficit u robnoj razmjeni s inozemstvom, vrijednosno najveći suficit od 82,14 milijuna dolara ostvarila je Sisačko-moslavačka županija. Slijedi Osječko-baranjska županija, čiji je višak u robnoj razmjeni s inozemstvom iznosio 64,2 milijuna USD.

ZAGREB - U Zagrebu je tijekom prvih devet mjeseci ove godine izdano 1.325 građevnih dozvola, a ukupna predviđena vrijednost radova po tim dozvolama je 3,59 milijardi kuna, objavio je Odjel za statistiku zagrebačkog Gradskog ureda za prostorno uređenje. U odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje, kada je u Zagrebu izdano 1.011 dozvola, ove godine izdano ih je 31 posto više. Građevnim dozvolama izdanim u prvih devet mjeseci u Zagrebu je predviđena izgradnja 5.092 stana, ukupne korisne površine 411.812 četvornih metara, pa je prosječna veličina tih stanova 81 četvorni metar.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808-680

fax: 01 4808-821

mail: gospodarstvo@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙