FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vesna Pusić ocijenila da je vlast u Slavoniji nesposobna

Osijek, 19. studenoga (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić izjavila je danas u Osijeku kako u Slavoniji nema tko osmisliti provođenje razvojnih programa i projekata niti za to ima znanja.
Osijek, 19. studenoga (Hina) - Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić izjavila je danas u Osijeku kako u Slavoniji nema tko osmisliti provođenje razvojnih programa i projekata niti za to ima znanja.

"Za Slavoniju je u ovom trenutku glavni problem da ovdje nema nikoga u vlasti tko projekte zna osmisliti i kojem bih ja vjerovala da ih zna u Osječko-baranjskoj županiji i gradu Osijeku provesti na način da oni stvarno pridonesu ovom gradu i županiji", rekla je Pusić. Također je rekla kako će HNS poduprijeti sve do kraja osmišljene projekte koji se daju provesti, ali sumnja da će u ovogodišnjemu državnom proračunu biti takvih projekata.

Na upit misli li da je vlast u Slavoniji i Osječko-baranjskoj županiji nesposobna, Vesna Pusić je odgovorila kako, primjerice, u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, gdje je na vlasti HNS, nema problema i bez proračunskog novca jer se koriste alternativnim sredstvima te novcem iz predpristupnih fondova.

Naravno, kad je u pitanju, primjerice, izgradnja Koridora 5c, to nije upitno, rekla je.

Vezano uz Vladin prijedlog raspodjele poreza, Vesna Pusić je upozorila da - bez obzira na to što se na prvi pogled čini kako se radi o dobrom programu - to može biti katastrofalno, primjerice, za poljoprivredne općine koje po tom prijedlogu neće dobiti nikakav novac.

Zbog toga, dodala je, taj prijedlog treba doraditi i naći alternativne mogućnosti financiranja upravo poljoprivrednih općina i sredina.

Predsjednica Hrvatske narodne stranke Vesna Pusić sudjelovala je danas u Osijeku na predstavljanju HNS-ova programa "Decentralizacija ovlasti, sredstava i znanja". Istaknula je kako se zanimljivom prezentacijom u obliku kviza "Milijunaš" javnosti predstavlja tema decentralizacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙