FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 19. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 19. studenog 2006. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

KANSAS CITY - Amerikanac poznat samo kao Tajni Božićnjak je 26 godina vozio ulicama Kansas Cityja svakog prosinca darujući novac ljudima. Započeo je s novčanimcama od pet, a onda prešao na deset dolara. Kako je raslo njegovo bogatstvo, rasli su i darovi. Posljednjih godina Tajni je Božićnjak darivao ljudima u trgovinama, restoranima i na parkiralištima novčanice od stotinu dolara, nekoliko puta i dvije-tri od jednom. Do sada je darovao 1,3 milijuna dolara. Sada oslabljen kemoterapijama s vjerovanjem u slučajnu ljubaznost, Tajni Božićnjak odlučio je otkriti svoj identitet - to je Larry Stewart 58-godišnji poslovni čovjek iz Kansas Cityja koji je zaradio milijune kabelskom televizijom i telefonskim uslugama.

BRACCIANO - Američki glumac Tom Cruise i Katie Holmes, majka njihove sedmomjesečne kćeri Suri, vjenčali su se u subotu u Italiji u mjestašcu Bracciano, potvrdila je tv postaja Sky TG24. "Vjenčanje godine", kako ga je nazvao talijanski tisak, nije privuklo gomile: pod mjestimičnom kišom i zbog dugog čekanja nije se okupilo više od tisuću štovatelja i znatiželjnika. Obred scijentološke crkve predviđa da muškarac daruje supruzi "lonac, češalj i možda mačku". Radi se o trećem braku Cruisea (44) i prvom Holmes (27). Prethodne Cruiseove mladenke bile su također glumice - Mimi Rogers i Nicole Kidman.

PEKING - Kina koristi organe pogubljenih osuđenika na smrt za presađivanje, potvrdili su kineski dužnosnici za nedjeljno izdanje dnevnika China Daily. "Osim malog udjela stradalih u prometnim nesrećama, većina organa za presađivanje dolazi od pogubljenih osuđenika", rekao je doministar zdravstva Huang Jiefu, dodajući da se sve radi uz prethodni pristanak osuđenika ili njihove obitelji. Organizacija za zaštitu ljudskih prava Amnesty International kaže da je tijekom 2005. godine u Kini pogubljeno najmanje 1.770 osoba, što je 80 posto ukupnog broja pogubljenih u svijetu. Po Huang Jiefu u Kini se godišnje izvede oko 10.000 operacija presađivanja organa, a na transplantaciju čeka oko 1,5 milijuna ljudi.

BANGKOK - Tajland namjerava raditi na zahodu koji bi bio ekološki prihvatljiviji, odnosno trošio bi manje vode, rekao je pročelnik tajlandskog odjela za zdravstvo dr. Narongsakdi Aunghasuvapala na Drugoj svjetskoj izložbi i forumu o sanitarnim prostorijama koji je održan u Bangkoku. Izložba i forum istaknuli su tri vodeća načela pri izradi javnih zahoda: zdravlje, pristupačnost i sigurnost. Idući skup o zahodima ugostit će Šangaj od 12. do 14. rujna 2007. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙